Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Πολυτέλεια...

 

Οσο περνά ο καιρός έρχονται στο φως της δημοσιότητας πλευρές της πρόσφατης επίσκεψης Σταθάκη - Μηλιού στο Σίτι του Λονδίνου, που επιβεβαιώνουν πως όταν ορκίζεσαι στο κεφάλαιο, στα κέρδη και την ανταγωνιστικότητά του, ένα δρόμο αντικειμενικά θα πορευτείς, ο οποίος για το λαό δεν κάνει διαφορά σε σχέση με το σημερινό. Δημοσίευμα των «Financial Times» επικαλείται τον Θ. Βαμβακίδη, επικεφαλής του τμήματος ευρωπαϊκού συναλλάγματος της Bank of America και του αποδίδει την εκτίμηση ότι η επαναφορά του κατώτατου μισθού και η αποκατάσταση των κατώτατων συντάξεων στα προ κρίσης επίπεδα θα επιδεινώσουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. «Δεν έχουν την πολυτέλεια να το κάνουν», αναφέρει ο Θ. Βαμβακίδης.

Αλλοι, όπως ο Αλμπέρτο Γκάλο, στρατηγικός αναλυτής στην Royal Bank of Scotland, αξιώνουν απ' τον ΣΥΡΙΖΑ να αφήσει τη σκόπιμη, για ψηφοθηρικούς λόγους, ασάφεια σε πλευρές της πολιτικής του. «Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ασαφές σε πολλά σημεία του», ανέφερε.

Τι σημαίνουν όλα αυτά για το λαό; Οτι πρέπει να παίρνει τα μέτρα του. Γιατί οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου λένε ανοιχτά αυτό που ο ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγει να ομολογήσει. Οτι, δηλαδή, οποιαδήποτε πολιτική αποκατάστασης εισοδημάτων προσκρούει στους στόχους της ανάκαμψης και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας, που ο ίδιος έχει θέσει ως προτεραιότητα. Εύκολα, λοιπόν, μπορεί να αντιληφθεί κανείς ότι αυτό που θα συμβεί στην πράξη δεν θα έχει καμιά σχέση με την επαναφορά της ζωής των εργαζομένων ούτε καν στην κατάσταση πριν από την κρίση... Γι' αυτό, άλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει το βάρος σε ορισμένα ψίχουλα - μέτρα διαχείρισης της φτώχειας, δίνοντας ψεύτικες ελπίδες ότι σιγά σιγά η ανάκαμψη του κεφαλαίου θα φέρει και την ανάκαμψη απωλειών...

“Ριζοσπάστης” Τρίτη 09 Δεκέμβρη 2014