Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

ΑΛΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Γαϊτανάκι με τα «ναι» και τα «όχι» για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

 

Την απόφαση των ΑΝΕΛ να μην ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας (ΠτΔ) επανέλαβε χτες ο εκπρόσωπος του κόμματος Τ. Κουίκ.«Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες από την πρώτη στιγμή με ευθύτητα και εντιμότητα είπαμε ότι για εμάς δεν τίθεται θέμα προσώπου, αλλά απαιτείται να αλλάξει σελίδα η Ελλάδα, να πάμε σε εκλογές τώρα», ανέφερε.

«Ανάκληση εφεδρειών» από τα κόμματα της συγκυβέρνησης χαρακτηρίζει την υποψηφιότητα του Στ. Δήμα για το αξίωμα του ΠτΔ το Ποτάμι, που επιτίθεται συγχρόνως στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον ότι νοιάζεται μόνο για τις «υπουργικές καρέκλες». Σε ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι «το παλιό πολιτικό σύστημα αδυνατεί να ξεπεράσει τον εαυτό του» και επαναλαμβάνει την πρόταση για συνεννόηση των δυνάμεων της αστικής διαχείρισης.

Ενταση διεργασιών με όχημα και τους «ανεξάρτητους»

Στο μεταξύ, μπροστά στη διαδικασία εκλογής ΠτΔ, εντείνονται οι διεργασίες αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος, με όχημα και την περιβόητη «δεξαμενή» των «ανεξάρτητων» βουλευτών.

«Πιστόλι στον κρόταφο, τρία όχι» ήταν η λακωνική δήλωση, με την οποία ο Μ. Ανδρουλάκης, ανεξάρτητος βουλευτής, προανήγγειλε ότι δεν θα ψηφίσει τον προτεινόμενο ΠτΔ.

Αρνητική εμφανίστηκε η προερχόμενη απ' τους ΑΝΕΛ, Χρυσούλα Γιαταγάνα, δηλώνοντας ότι δεν θα ψηφίσει, ενώ και ο Π. Μουτσινάς, απ' τους «ανεξάρτητους» τάχτηκε κατά της εκλογής ΠτΔ απ' αυτήν τη Βουλή.

«Παραμένω σταθερός στη θέση μου, δεν αλλάζει τίποτα από την επιλογή του Σταύρου Δήμα. Τα υπόλοιπα είναι απλώς... σενάρια», δήλωσε από την πλευρά του ο «ανεξάρτητος» βουλευτής Β. Καπερνάρος που συντάσσεται με την «κίνηση» με την επωνυμία «Ρίζες» που ανακοίνωσε ο Τ. Μπαλτάκος. Προηγουμένως, σε χτεσινή τηλεοπτική συνέντευξή του, ανέφερε ότι «είμαι πιο κοντά στο να μην ψηφίσω ΠτΔ, αλλά δεν έχω καταλήξει στην οριστική μου απόφαση».

Από την πλευρά του, θετικός στην υποψηφιότητα του πρώην Επιτρόπου εμφανίστηκε ο επίσης «ανεξάρτητος» βουλευτής Π. Μελάς.

“Ριζοσπάστης” Τετάρτη 10 Δεκέμβρη 2014