Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ: Θέλουν «σταθερότητα» για λογαριασμό του κεφαλαίου

 

Όλο και πιο τρομοκρατικά και κάλπικα διλήμματα επιστρατεύουν ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, στην προσπάθειά τους να εγκλωβίσουν τον λαό στον νέο δικομματισμό, δίνοντας έμφαση στην επίτευξη της «σταθερότητας» που θέλει το κεφάλαιο για να περάσουν τα νέα μέτρα μετά τις εκλογές.

«Η Ελλάδα έχει δύο δρόμους: Ή θα παραμερίσει την πολιτική αστάθεια και θα μπει για τα καλά στην ανάπτυξη που μόλις ξεκίνησε, ή θα κατρακυλήσει στο χείλος της χρεοκοπίας και της αναγκαστικής εξόδου από το ευρώ», ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς από το Αγρίνιο.

Επιμένοντας να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για θέσεις που δεν έχει, υποστήριξε ότι θέλει να παρασύρει τη χώρα σε «ένα νέο "λεφτά υπάρχουν"», καθώς και ότι «οδηγεί τον τόπο σε σύγκρουση με τους εταίρους, σε χρεοκοπία, σε έξοδο από το ευρώ».

Ο Αντώνης Σαμαράς εξύμνησε την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, που οδηγεί διαρκώς σε αντιλαϊκά μέτρα.

Με στόχο την ενίσχυση της «επιχειρηματικότητας», επανέλαβε τη δέσμευσή του για μείωση των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων στο 15% αλλά και για μείωση των συντελεστών των υψηλών εισοδημάτων στο 33%. Για τον ΕΝΦΙΑ ισχυρίστηκε ότι θα αρχίσει να μειώνεται από το 2015, και ότι θα αποδοθεί στην Τοπική Διοίκηση. Ωστόσο μίλησε για διεύρυνση της φορολογικής βάσης στην ακίνητη περιουσία, γεγονός που σημαίνει ότι θα έρθουν νέοι φόροι και θα επιβαρυνθεί μεγαλύτερος αριθμός φορολογούμενων.

Τον κίνδυνο της αστάθειας επιστρατεύει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κομοτηνή έδωσε όρκους πίστης στο ευρώ και στην ΕΕ, ενώ θέλοντας να καταδείξει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος εξόδου από την ευρωζώνη, επικαλέστηκε τις δηλώσεις κοινοτικών αξιωματούχων και της γερμανικής κυβέρνησης.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε αυτοδυναμία και «ισχυρή λαϊκή εντολή για σταθερή κυβέρνηση», καταφεύγοντας στο δίλημμα της σταθερότητας ή της αστάθειας, που κατά κόρον έχει χρησιμοποιήσει η ΝΔ.

«Κλείνοντας το μάτι» στο κεφάλαιο, ότι μετά τις εκλογές θα επιδιώξει την «εθνική ενότητα» με τα άλλα κόμματα της αστικής διαχείρισης, ανέφερε ότι σε κάθε βήμα θα επιδιώκει την «ευρύτερη δυνατή συναίνεση», ανεξάρτητα από το αν θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ την αυτοδυναμία.

Για ακόμη μια φορά διαβεβαίωσε ότι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης είναι «πλήρως κοστολογημένο», και επανέλαβε τις προτάσεις που περιέχει για τη διαχείριση της πιο ακραίας φτώχειας, όπως η σίτιση με κουπόνια.

“902.gr Τετάρτη 14 Γενάρη 2015