Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Αλ. Τσίπρας: Ζητάει ζεστό χρήμα για το κεφάλαιο, στο πλαίσιο των κανόνων της ΕΕ!

 

Με ανούσιες -για το λαό- φλυαρίες, ότι η «αλλαγή ξεκινάει από το Νότο» και για το «φως της δημοκρατίας» που θα νικήσει το «σκοτάδι της λιτότητας»,  επιχειρεί να «ντύσει» ο Αλέξης Τσίπρας τη διαβεβαίωση ότι θα διεκδικήσει περισσότερο ζεστό χρήμα για τους επιχειρηματικούς ομίλους των χωρών του «ευρωπαϊκού νότου».

Με άρθρο του στην ισπανική εφημερίδα «EL PAIS» υποστηρίζει ότι θα είναι «ευπρόσδεκτη» η πολιτική της ποσοτικής χαλάρωσης, εάν υιοθετηθεί από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ζητάει «να είναι ευρείας κλίμακας, χωρίς προϋποθέσεις και εξαιρέσεις. Δηλαδή να περιλαμβάνει όλες τις χώρες που την έχουν ανάγκη».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, πέραν αυτού, προβάλλει και άλλες αξιώσεις για τη στήριξη των μονοπωλιακών ομίλων, όπως την εφαρμογή «επεκτατικής δημοσιονομικής πολιτικής, σε όποιες χώρες της Ευρωζώνης είναι εφικτό, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς». Βέβαια, οι «ισχύοντες κανόνες» της ΕΕ, που επικαλείται, είναι οι θεματοφύλακες για τη συνέχιση των αντιλαϊκών μέτρων σε όλα τα κράτη - μέλη, ανεξάρτητα εάν είναι σε πρόγραμμα ή όχι.

Επίσης υποστηρίζει ότι χρειάζονται επειγόντως μια «Ευρωπαϊκή Διάσκεψη για το χρέος», ώστε να υπάρξει «ελάφρυνση του βάρους του χρέους» και ένα ευρωπαϊκό «New Deal» που θα περιέχει «ευρωπαϊκή χρηματοδότηση αναπτυξιακών προγραμμάτων» και ένα «πλάνο τόνωσης της βιομηχανίας».

Ο Αλέξης Τσίπρας αποδίδει την αντιλαϊκή επίθεση στη «νεοφιλελεύθερη διαχείριση της κρίσης» και όχι στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, ενώ για ακόμη μια φορά δεν κρύβει το θαυμασμό του για την πολιτική Ομπάμα.

«Η Ευρώπη σήμερα δεν είναι θύμα της κρίσης - η κρίση, άλλωστε, τελείωσε εκεί απ’ όπου ξεκίνησε, στις ΗΠΑ, χάρη στην επεκτατική νομισματική και δημοσιονομική πολιτική», αναφέρει, αποσιωπώντας όμως ότι αυτή η πολιτική δεν βελτίωσε, αλλά χειροτέρεψε τη ζωή του αμερικανικού λαού.

“902.gr Παρασκευή 16 Γενάρη 2015