Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ Φανατικά με τους επιχειρηματίες

 

«Λάδι» έβγαλε το εφοπλιστικό και ναυπηγοεπισκευαστικό κεφάλαιο ο Στ. Θεοδωράκης σε προεκλογική του συγκέντρωση στον Πειραιά.

«Ενας από τους λόγους που χάσαμε τους πελάτες στα ναυπηγεία είναι επειδή αυτά δούλεψαν με τη λογική του Δημοσίου, με διορισμούς από τον υπουργό και με την εμπλοκή των κομμάτων, τα οποία όλοι γνωρίζουμε τι ρόλο έπαιξαν στην υπόθεση της λειτουργίας των ναυπηγείων. Αυτό μας "πληγώνει" καθώς τα χρήματα που θα μπορούσαν να πηγαίνουν στα ελληνικά ναυπηγεία πάνε στην Ανατολή», υποστήριξε, παίζοντας με τον πόνο του εργάτη να βρει μια δουλειά και κρύβοντας ότι υπάρχει απόφαση της ΕΕ που επιτρέπει τη ναυπήγηση μόνο πολεμικών πλοίων. Εκανε γαργάρα (και) τις σχετικές επικερδείς συμφωνίες που κάνουν οι εφοπλιστές με ναυπηγεία της Απω Ανατολής για να ναυπηγούν εκεί τα βαπόρια τους. Βεβαίως, δεν τόλμησε να πει ούτε «κιχ» για τις φοροαπαλλαγές και τις επιδοτήσεις που επί δεκαετίες απολάμβαναν και απολαμβάνουν εφοπλιστές και κατασκευαστές, έχοντας τους εργαζομένους τους με μισθούς πείνας ή πολύμηνη απληρωσιά.

Για το ζήτημα εξυπηρέτησης του ελληνικού δημόσιου χρέους ενώ έγινε από δάνεια και επιδοτήσεις του κεφαλαίου, ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς κ.λπ., πρόκρινε σαν λύση «να επιμηκυνθεί», να το πληρώσει δηλαδή ο λαός, ώστε να απελευθερωθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό κονδύλια για επενδύσεις των επιχειρηματικών ομίλων.

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι «το Ποτάμι θα συμμετάσχει σε μία κυβέρνηση μόνο όταν πειστεί ότι δεν διαπραγματευόμαστε με το ευρώ και την Ευρώπη», διαβεβαιώνοντας και σε αυτό το ζήτημα τα ντόπια μονοπώλια ότι δεν αμφισβητεί στο παραμικρό το δρόμο διασφάλισης των συμφερόντων τους.

“Ριζοσπάστης” Σάββατο 17 Γενάρη 2015