Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ «Πλάτες» στην κυβέρνηση από τον επικεφαλής των σοσιαλδημοκρατών

 

Πυκνώνουν τα νταραβέρια της ελληνικής κυβέρνησης με την ομάδα των σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο. Ο Τζ. Πιτέλα φέρεται - σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές - να τηλεφώνησε στους Φρ. Ολάντ και Μ. Ρέντσι ζητώντας τους να υποστηρίξουν τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης στα όργανα της ΕΕ. Τη στάση του αυτή επικαλέστηκε ο Αλ. Τσίπρας κι απ' το βήμα της Βουλής, απευθυνόμενος στον Ευ. Βενιζέλο και ρωτώντας τον αν θα συνταχθεί με την ευρωομάδα των σοσιαλδημοκρατών, όπου ανήκει το ΠΑΣΟΚ, στηρίζοντας τη διαπραγμάτευση που κάνει η συγκυβέρνηση για λογαριασμό του ελληνικού κεφαλαίου.

Η ταύτιση πάντως του ΣΥΡΙΖΑ με τη δύναμη που αποτέλεσε τον πολιορκητικό κριό για τη συντριβή των λαϊκών δικαιωμάτων, που υλοποίησε το μεγαλύτερο μέρος των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων στις χώρες - μέλη της ΕΕ, είναι αποκαλυπτική.

Στο πλαίσιο της σύσφιξης σχέσεων ο Τζ. Πιτέλα συναντήθηκε χτες στο Στρασβούργο με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλη, που τον ευχαρίστησε για τη στήριξη «στην αναζήτηση μιας αμοιβαίας αποδεκτής λύσης, ικανής να εξασφαλίσει τη βιώσιμη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας».

Ο Τζ. Πιτέλα υπογράμμισε τις συγκλίσεις που υπάρχουν, προτρέποντας τα θεσμικά όργανα της ΕΕ «να διαπραγματευτούν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο με την ελληνική κυβέρνηση», που θα της δώσει «επαρκή δημοσιονομική ευελιξία»για την αναζωογόνηση της οικονομίας.

“Ριζοσπάστης” Πέμπτη 12 Φλεβάρη 2015