Η ίδια αίθουσα, απ' όπου το πρωί ο πρωθυπουργός έκανε τις εξαγγελίες για το χώρο της Υγείας, ξεχείλισε μετά τις 12 το μεσημέρι απ' την οργή και την αγανάκτηση των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία για την κατάρρευση των παρεχόμενων υπηρεσιών, την εντατικοποίηση στη δουλειά και το αίσχος της απλήρωτης εργασίας. Τα ΔΣ των συλλόγων της ΠΟΕΔΗΝ είχαν πανελλαδική σύσκεψη στην Αθήνα και στη συνέχεια έκαναν συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας, απαιτώντας άμεση συνάντηση, που τελικά έγινε, με τον Π. Κουρουμπλή.
Μιλώντας στη συγκέντρωση, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό», Ηλίας Σιώρας, έκανε μια πρώτη εκτίμηση των εξαγγελιών του πρωθυπουργού για τις 4.500 προσλήψεις, επισημαίνοντας ότι για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας χρειάζονται 1.000 προσλήψεις και άλλες 1.000 για τον «Ευαγγελισμό». «Οι άλλες 2.500 τι θα καλύψουν;» αναρωτήθηκε, ενώ τόνισε ότι αν εφαρμοστεί το σχέδιο του Βαρουφάκη για νέες περικοπές 2,5-3 δισ. ευρώ απ' το χώρο της Υγείας, τότε τα νοσοκομεία θα στεγνώσουν στην κυριολεξία.
Οι προσλήψεις του προσωπικού και η άγρια υπερεντατικοποίηση με την απλήρωτη εργασία κυριάρχησαν και στις υπόλοιπες τοποθετήσεις. «Αγωνία και ασφυξία είναι τα αισθήματα των εργαζομένων και των ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία» είπε ο εκπρόσωπος απ' το νοσοκομείο του Ρίου, αναφέροντας ότι στα επείγοντα γίνονται 72.000 επισκέψεις το χρόνο, τις οποίες διεκπεραιώνουν 18 νοσηλευτές και 13 τραυματιοφορείς. Το νοσοκομείο χρωστά στους εργαζόμενους 5.734 ρεπό.
Τα Κέντρα Υγείας και πρώην ιατρεία του ΙΚΑ ουσιαστικά δεν λειτουργούν, είπαν οι εκπρόσωποι απ' τα Γιάννενα και την Καβάλα. Το νοσοκομείο στη Λευκάδα έκλεισε, ουσιαστικά, λόγω των ελλείψεων γιατρών. Στη Νάουσα είναι κλειστές για 15 μέρες η παιδιατρική και η μαιευτική κλινική. «Πόσο αποτιμά η κυβέρνηση τη ζωή του παιδιού;» αναρωτήθηκε οργισμένη η εργαζόμενη απ' το νοσοκομείο. «Δουλεύουμε κάθε μέρα εθελοντικά, λόγω των ελλείψεων, σα να είμαστε σε εφημερία» είπε ο εκπρόσωπος απ' το Καρπενήσι.
Την ταλαιπωρία των αρρώστων με καρκίνο περιέγραψαν οι εργαζόμενοι απ' το Θεαγένειο. Το κονδύλι για τα φάρμακα μειώθηκε από 24 εκ. το 2013 σε 20 εκ. το 2014 και 16 εκ. το 2015. Ετσι η διοίκηση ωθεί τους γιατρούς να γράφουν τα φάρμακα στους αρρώστους, να τα προμηθεύονται απ' τον ΕΟΠΥΥ και στη συνέχεια να επιστρέφουν για θεραπεία. Οι εργαζόμενοι με στεντόρεια φωνή ζήτησαν κεντρική μονάδα διάλυσης των φαρμάκων, όπου πραγματικά μπορεί να γίνει οικονομία, αλλά ο υπουργός Υγείας έκανε πως δεν άκουσε.
Ολόκληρο ακτινοθεραπευτικό τμήμα στο «Αγλαΐα Κυριακού» είναι χωρίς υποδομές, με αποτέλεσμα τα παιδιά να στέλνονται στον ιδιωτικό τομέα. Οι συγχωνεύσεις στα ιδρύματα πρόνοιας για παιδιά κατέληξαν να είναι επικίνδυνες και για παιδιά και για τους εργαζόμενους, κατήγγειλε η εκπρόσωπος απ' το «Μητέρα». Οι απαντήσεις του υπουργού Υγείας ήταν ...«υπομονή», «δε θα αφήσουμε να κλείσουν τα νοσοκομεία παρά την αδυναμία για αλλαγή των προϋπολογισμών» και «καλή πίστη» για τις απλήρωτες εφημερίες των γιατρών και τα νυχτερινά και των αργιών των εργαζομένων.
Τόσο η συγκέντρωση όσο και η συνάντηση με τον υπουργό Υγείας «χρωματίστηκαν» από συνθήματα εκπροσώπων του ΠΑΜΕ, όπως: «Δώστε λεφτά για Πρόνοια, Υγεία, μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία» και«Τέρμα πια στην κοροϊδία το κράτος να πληρώσει για δωρεάν Υγεία».