Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΥΡΙΖΑ Σκόπιμη «θολούρα» γύρω από τα ζητήματα της διαπραγμάτευσης

 

Αρχίζει την Παρασκευή στη Βουλή η λεγόμενη «Ωρα του Πρωθυπουργού», με τον Αλ. Τσίπρα, σύμφωνα με πληροφορίες, να επιλέγει να απαντήσει στις Επίκαιρες Ερωτήσεις του Στ. Θεοδωράκη σχετικά με το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία και του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Ν. Νικολόπουλου, με θέμα τη διαπλοκή, αλλά όχι σε ερώτηση που έχει καταθέσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος, για ζητήματα που άπτονται της διαπραγμάτευσης (με τον πρωθυπουργό, όπως και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να δηλώνουν ότι δε θα απαντούν σε τέτοιου περιεχομένου ερωτήσεις έως ότου κλείσει η διαπραγμάτευση).

Σε κάθε περίπτωση, το θολό τοπίο γύρω από τα ζητήματα της διαπραγμάτευσης - σε συνδυασμό με τις «εναλλαγές» από το «σκηνικό εμπλοκής» στις «εποικοδομητικές συνομιλίες» - σκόπιμα συντηρείται από κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να συγκαλύψουν τον αντιλαϊκό χαρακτήρα των παζαριών, να κρατήσουν το λαό σε στάση «αναμονής», επιχειρώντας παράλληλα να αποσπάσουν τη συναίνεσή του στη διαφαινόμενη νέα αντιλαϊκή συμφωνία με τους δανειστές, μέσα από ένα όργιο εκβιαστικών διλημμάτων και κινδυνολογίας.

Ετσι, την ώρα που ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκης, βεβαιώνει μετά από τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μ. Ντράγκι, ότι η συμφωνία είναι στόχος ρεαλιστικός, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγγου, αναπαράγει τους ισχυρισμούς περί διαφωνιών ανάμεσα στην ΕΕ και το ΔΝΤ που απομακρύνουν τη δυνατότητα επίτευξης συμφωνίας.

Μάλιστα, αποσιωπά ότι οι διαφωνίες αυτές δεν αφορούν τα λαϊκά συμφέροντα που βρίσκονται μόνιμα στο στόχαστρο τόσο της ΕΕ όσο και του ΔΝΤ και καλλιεργεί αυταπάτες στο λαό με το να εγκαλεί την προηγούμενη κυβέρνηση ότι «σε καμία περίπτωση δεν προσπάθησε να δείξει ποιες είναι αυτές οι διαφωνίες μεταξύ ΔΝΤ και Κομισιόν, αλλά και να τις εκμεταλλευτεί για να υπάρξει ένα επωφελές αποτέλεσμα για την ελληνική πλευρά».

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει και το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος λέγοντας πως «είναι ανοιχτό στο βαθμό που η συμφωνία η οποία θα παρουσιάσει η άλλη πλευρά δε θα είναι συμβατή με την εντολή που μας έχει δοθεί». Μην κρύβοντας ότι σκοπός μιας τέτοιας εξέλιξης θα είναι η παγίδευση του λαού και η απόσπαση της συναίνεσής του, προσθέτει «θέλουμε τον ελληνικό λαό να είναι "παρών" στις εξελίξεις, θέλουμε να τις γνωρίζει, θέλουμε να τις διαμορφώνει»...

Επιπλέον, αναπαράγει το άλλοθι της «καμένης γης», υποστηρίζοντας ότι «στις 28 Ιανουαρίου ήρθε στην κυβέρνηση έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που προέβλεπε ταμειακό έλλειμμα 552 εκατομμυρίων ευρώ για τις 24 του Φλεβάρη. Βλέπουμε λοιπόν ότι η κατάσταση όχι μόνο δεν ήταν ειδυλλιακή και success story, αλλά ήταν πραγματικά δύσκολη. Αυτές τις δυσκολίες εμείς θέλουμε να επιλύσουμε (...) σε αυτό θέλουμε τους πολίτες δίπλα μας...».

“Ριζοσπάστης” Πέμπτη 07 Μάη 2015