Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις με σφραγίδα ΟΟΣΑ


Ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας θα συναντηθεί σήμερα, στην Αθήνα, με τον Αυστριακό καγκελάριο Β. Φάιμαν, ο οποίος δήλωσε χτες ότι η Αθήνα οφείλει να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της «βάσει του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης» και πρόσθεσε πως«οποιοσδήποτε θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα, θα γνωρίζει ότι επενδύει σε μια χώρα που θα συνεχίσει να έχει το ευρώ σε ένα χρόνο από τώρα».
Ο δε Αυστριακός υπουργός Οικονομικών,Χ. Γ. Σέλινγκ,απηύθυνε προειδοποίηση πως στην υπόθεση της Ελλάδας δεν πρέπει να παραβλέπεται η γεωπολιτική διάσταση. Οπως τόνισε, η χώρα είναι μέλος του ΝΑΤΟ, συνορεύει με την Τουρκία και θα μπορούσε ίσως, σε περίπτωση ενός «grexit», να συνεργαστεί στενότερα με Ρωσία και Κίνα. Σε ομιλία του σε ημερίδα της αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας, εκτίμησε πως μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν «μια καταστροφή για τη χώρα και δε θα αποτελούσε λύση»,γιατί, όπως είπε, το κόστος για εισαγωγές και την εξυπηρέτηση του κρατικού χρέους θα αυξανόταν δραματικά.
Παράλληλα, ο Γ. Βαρουφάκης θα συναντηθεί σήμερα, στοΠαρίσι, με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ,Α. Γκουρία, με ατζέντα τις σαρωτικές αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις της «επόμενης μέρας».
Ανάμεσα σε άλλα, θα συζητηθεί η παροχή της αντιλαϊκής «τεχνογνωσίας» του ΟΟΣΑ για τους εξής τομείς: Αγορά εργασίας, χονδρικό εμπόριο, κατασκευαστικός κλάδος, τραπεζικό σύστημα, προμήθειες Δημοσίου, μηχανισμοί καταπολέμησης της διαφθοράς.