Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Οταν η Χρυσή Αυγή θαυμάζει τον ΣΥΡΙΖΑ!

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...



Ερωτήματα για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη Χρυσή Αυγή γεννά μια συζήτηση που έγινε πρόσφατα στη Βουλή, με αφορμή την απόφαση του δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, να μη διευκολύνει την κοινοβουλευτική ή άλλη δραστηριότητα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης. Θυμίζουμε ότι ο Κ. Πελετίδης είχε αποστείλει έγγραφο στους αντιδημάρχους, στους προέδρους των υπηρεσιών και στις υπηρεσίες του δήμου, στο οποίο σημείωνε: «Ο Δήμος Πατρέων ουδεμία σχέση θέλει να έχει με τη ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Ως εκ τούτου με κανέναν τρόπο δεν θα διευκολύνει την κοινοβουλευτική ή άλλη δραστηριότητά της και άρα την εγκληματική της δράση, με τη διάθεση στοιχείων του, χώρων που του ανήκουν ή οποιονδήποτε άλλο τρόπο».
Ετσι, λοιπόν, τα φασιστοειδή έφεραν το θέμα στη Βουλή. Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μ. Αρβανίτης, θέτοντας τα εξής θέματα για τον δήμαρχο Πατρέων: «Εχει παραβεί τη διάταξη που αφορά κατάχρηση εξουσίας, τη διάταξη που αφορά παράβαση καθήκοντος και τη διάταξη που αφορά τη συκοφαντική δυσφήμιση. Με ποιο λόγο περιφρονεί τους αντιπροσώπους του έθνους; Ζητώ από εσάς, κύριε υπουργέ, να μου πείτε τι μέτρα σκοπεύετε να λάβετε κατά του παρεκτραπέντος δημάρχου».
* * *
Ας δούμε, όμως, τώρα τι απάντησε ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης, σε αυτές τις εμετικές αναφορές. «Είναι μια πολιτική θέση και ευθύνη την οποία παίρνει ο δήμαρχος, η οποία βεβαίως είναι στην κρίση και των πολιτών και της κοινής γνώμης, του δημόσιου χώρου ευρύτερα. Θα μπορούσε κανείς πράγματι να καταγράψει τους τρόπους που υπάρχουν. Και υπάρχουν διά του ισχύοντος νόμου του "Καλλικράτη", στο άρθρο 233. Εάν υφίσταται ζήτημα παράβασης καθήκοντος, υπάρχει το ζήτημα των πειθαρχικών ποινών, τις οποίες ο ελεγκτής νομιμότητας επιβάλλει, κ.λπ. Υπάρχει ένα ολόκληρο πλαίσιο στο οποίο θα μπορούσε κανείς να αναφερθεί ως προς αυτό το ζήτημα. Σας το λέω ευθέως, παρότι δεν συμφωνώ - διαφωνώ - με την πολιτική θέση αυτού του δημάρχου. Παρότι - σας επαναλαμβάνω - διαφωνώ, δεν θεωρώ πως υπάρχει ζήτημα πειθαρχικής δίωξης σε ό,τι τουλάχιστον με αφορά, δηλαδή να προκαλέσω μία τέτοια δίωξη του δημάρχου».
* * *
Και ας δούμε, τώρα, αυτή η απάντηση του υπουργού τι τοποθέτηση προκάλεσε από τον χρυσαυγίτη.
Λέει, λοιπόν, ο Αρβανίτης: «Κύριε υπουργέ, σας έχω θαυμάσει σε ανύποπτο χρόνο για δύο λόγους: Πρώτον, για την ευθύτητά σας. Κι αυτό δεν είναι ένα ρητορικό σχήμα δικό μου ή ένας χαρακτηρισμός προς επιδαψίλευσιν κάποιων επαίνων (sic!). Σας θυμούμαι ακόμη από του βήματος της Βουλής να κατηγορείτε τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ με εύσχημο αλλά ευθύ τρόπο, γιατί διώκει τη Χρυσή Αυγή και ότι πάει να μας εξαφανίσει. Το ενθυμούμαι πολύ καλά. Αυτό ήταν και είναι προς τιμήν σας. Η απάντηση που μου δώσατε δεν ήταν απάντηση του υπουργού Βούτση. Ενας άλλος υπουργός ίσως θα μπορούσε να μου απαντήσει κατά τον τρόπο αυτό που επιχειρεί, όχι ευσχήμως, κατά την κρίσιν μου, χωρίς να κατακρίνω τον τρόπο της εκφράσεώς σας. Σαφής ήταν».
* * *
Τι ωραία ατμόσφαιρα!!! Εμείς, απλά χρειάζεται να θυμίσουμε τη στάση της διοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Αττικής, η οποία απέρριψε την πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να μη δοθεί οποιαδήποτε διευκόλυνση στη ναζιστική οργάνωση. Αντίθετα, η περιφερειακή αρχή προχώρησε σε παροχές και διευκολύνσεις προς το συνδυασμό της Χρυσής Αυγής. Το γεγονός είχαν καταγγείλει οι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και σχολίαζαν: «Αποδεικνύει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι τα μεγάλα λόγια για την καταδίκη και απομόνωση της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης είναι για το "θεαθήναι", όταν ακόμα και η Βουλή έχει αποφασίσει την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης, την ανάκληση αδειών οπλοφορίας των βουλευτών της κ.ά.». Στάση που γεννά ερωτήματα είναι και αυτή της προέδρου της Βουλής, όπως π.χ. στην περίπτωση της φραστικής επίθεσης του Γ. Λαγού στην βουλευτή του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη, όπου ουσιαστικά κράτησε ίσες αποστάσεις, αρνούμενη να συζητηθεί το θέμα στη Διάσκεψη των προέδρων, καθώς επίσης και το γεγονός ότι η ίδια είχε δηλώσει πως συνεδριάσεις της Ολομέλειας της Βουλής θα γίνονται εάν είναι παρόντες και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής...