Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Καμιά ανοχή στη νέα αντιλαϊκή συμφωνία κυβέρνησης - δανειστών


Σε εξέλιξη η μεγάλη εξόρμηση των Οργανώσεων του ΚΚΕ, για να φτάσει παντού το κάλεσμα του Κόμματος για κλιμάκωση της λαϊκής πάλης ενάντια στο νέο μνημόνιο

Μαζικές εξορμήσεις πραγματοποιήθηκαν στις γειτονιές της Αθήνας (φωτογραφία από την Πετρούπολη)
Μαζικές εξορμήσεις πραγματοποιήθηκαν στις γειτονιές της Αθήνας (φωτογραφία από την Πετρούπολη)
Μπροστά στη διαφαινόμενη νέα αντιλαϊκή συμφωνία κυβέρνησης και δανειστών, με τα νέα μέτρα - λαιμητόμο για τα εργατικά - λαϊκά στρώματα, οι δυνάμεις του ΚΚΕ βρίσκονται «στο πόδι», πραγματοποιούν μια μεγάλη εξόρμηση, με στόχο η εργατική τάξη, ο λαός να μη σκύψει το κεφάλι στα νέα μέτρα - καρμανιόλα που «μαγειρεύονται» για λογαριασμό του κεφαλαίου εδώ και πέντε μήνες, από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τους δανειστές.
Οι κομμουνιστές, οι φίλοι του Κόμματος καλούν το λαό να παρέμβει αποφασιστικά ενάντια σε αυτά τα αντιλαϊκά παζάρια, να μην παραιτηθεί από τον αγώνα για την ανάκτηση των απωλειών του στα χρόνια της κρίσης, να παλέψει για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του, για να πάρει στα χέρια του τον πλούτο που παράγει. Να συνειδητοποιήσει πως τα παζάρια και οι διαπραγματεύσεις, οι συμφωνίες και οι διαφωνίες μέσα στις ιμπεριαλιστικές λυκοσυμμαχίες, δεν αφορούν τη δική του δύσκολη ζωή, το διαρκή αγώνα του για επιβίωση, για να τα φέρει βόλτα. Δεν τον απαλλάσσουν, αντίθετα τον φορτώνουν με νέα βάρη, για να μεγαλώσει τα παιδιά του, να πληρώσει τους υπέρογκους λογαριασμούς, να τα φέρει βόλτα από μήνα σε μήνα.
Με εξορμήσεις και περιοδείες σε εργοστάσια και εργοτάξια, νοσοκομεία, εμπορικά καταστήματα, τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, με συγκεντρώσεις σε λαϊκές γειτονιές, όλη την προηγούμενη βδομάδα, οι Κομματικές Οργανώσεις ακούραστα έφτασαν με την ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ σε χιλιάδες εργαζόμενους. Μια δραστηριότητα που κλιμακώθηκε με το μεγάλο συλλαλητήριο της ΚΟ Αττικής στο Σύνταγμα, χτες το βράδυ, αλλά και σε άλλες πόλεις με αντίστοιχες συγκεντρώσεις του Κόμματος και αποτέλεσε βήμα επικοινωνίας των μελών του Κόμματος με τον εργατόκοσμο, για ν' ανταλλάξουν απόψεις, να ξεδιπλωθεί η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, ν' απαντηθούν ερωτηματικά και ανησυχίες.
Περιοδεία στους εργάτες του εργοταξίου του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»
Περιοδεία στους εργάτες του εργοταξίου του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»
Ενα πρόγραμμα πολύμορφης παρέμβασης, που συνεχίζεται και την ερχόμενη βδομάδα και συνδέεται με την προσπάθεια να δώσει απάντηση ο λαός με κλιμάκωση της πάλης του, με τις ταξικές δυνάμεις να προτείνουν και την πραγματοποίηση απεργίας ενάντια στο νέο μνημόνιο.

Ο λαός να μην απογοητευτεί, με τα κατάλληλα συμπεράσματα να μπει στην πάλη
Σε εξόρμηση του ΚΚΕ στο «Αττικό» Νοσοκομείο, τα μέλη του Κόμματος κάλεσαν νοσηλευτές, γιατρούς και διοικητικό προσωπικό να μην απογοητευτούν από τη διάψευση των προσδοκιών τους, λόγω του νέου μνημονίου που φέρνει η συγκυβέρνηση. Η απογοήτευση και η ηττοπάθεια δεν είναι καλοί σύμβουλοι.
«Ορος για να νικήσει ο λαός, είναι να αντλήσει τα κατάλληλα συμπεράσματα και κυρίως να αντιληφθεί ότι: Οσο δεν μπαίνει στην πάλη για αποδέσμευση από την ΕΕ, για να πάρει την οικονομία στα χέρια του, τόσο θα αγωνιά κάθε μήνα για κάποια "δόση" από δανειστές, για το αν μπήκε ο μισθός και η σύνταξη στην τράπεζα, για το αν θα έχει φάρμακα και στοιχειώδεις παροχές, για "νέα μέτρα" που θα έρχονται απανωτά», σημείωνε το συνεργείο του Κόμματος, μοιράζοντας το κάλεσμα για το συλλαλητήριο της Παρασκευής.
Στο εργοτάξιο «Σταύρος Νιάρχος» στο Φάληρο, εργάζονται εκατοντάδες οικοδόμοι, Ελληνες και μετανάστες. Σε περιοδεία του Κόμματος με τον Γιάννη Τασιούλα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, οι εργαζόμενοι κατέθεσαν την ανησυχία τους και τη σιγουριά τους ότι πάλι αυτοί θα πληρώσουν το «μάρμαρο» της διαπραγμάτευσης... Η άνοδος των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, οι αυξήσεις του ΦΠΑ, όλα τα νέα μέτρα που προστίθενται στην ήδη άσχημη κατάσταση της εργατικής οικογένειας, κυριάρχησαν στις συζητήσεις. Το στέλεχος του Κόμματος κάλεσε τους εργαζόμενους να το πάρουν απόφαση: Απαιτείται η μαζική συμμετοχή τους στην καθημερινή πάλη ενάντια στη συγκυβέρνηση και την ΕΕ, με στόχο την ανατροπή αυτού του συστήματος. Οπως είπε, αποδείχτηκε ότι φιλολαϊκή λύση στα πλαίσια της ΕΕ και με την εξουσία να είναι στα χέρια των καπιταλιστών, δεν μπορεί να υπάρξει, όπως υποστήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ κοροϊδεύοντας, για να εξασφαλίσει τη λαϊκή ανοχή.
Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, υπερασπιζόμενα την κυβερνητική πολιτική, υποστηρίζουν ότι «μπορεί να έρχονται επώδυνα μέτρα, αλλά τουλάχιστον ο πρωθυπουργός διαπραγματεύεται σκληρά και σε αντίθεση με τους προηγούμενους κάνει το καλύτερο που μπορεί». Η αλήθεια, ωστόσο, είναι ότι στην ημερήσια διάταξη των διαπραγματεύσεων δεν είναι η καλυτέρευση της ζωής του λαού, αντίθετα είναι δεδομένη η νέα επιδρομή σε βάρος του.
Ο Πέτρος Αλέπης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας σε συγκέντρωση στο Περιστέρι, τόνισε σχετικά: «Η πιο μεγάλη προσφορά του ΣΥΡΙΖΑ στο καπιταλιστικό σύστημα είναι ότι πέτυχε να "αφυδατώσει" μεγάλο κομμάτι του λαού, τη στιγμή που έπρεπε να δυναμώνουν οι λαϊκές κινητοποιήσεις και ο γνήσιος ριζοσπαστισμός. Σε μια περίοδο που έπρεπε να ενισχύεται η πάλη για την ανασύνταξη του κινήματος, για ριζικές αλλαγές, η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι η "η ΕΕ είναι το κοινό μας σπίτι", πως το πρόβλημα είναι ότι "η ΕΕ έχει χάσει το δρόμο της και πρέπει να επιστρέψει στις ιδρυτικές αρχές της" ή ότι μπορεί ν' αλλάξει, να γίνει καλύτερη. Καλλιέργησε και καλλιεργεί τη λογική της ανάθεσης, ότι μέσω της ψήφου και με το λαό στον καναπέ, μπορεί να δει προκοπή. Καλλιέργησε τη λογική του μικρότερου κακού, αφοπλίζοντας το λαό μπροστά στο μεγαλύτερο κακό που φέρνει».

Αποδέσμευση από την ΕΕ με το λαό στην εξουσία
Ενα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ, άλλες οπορτουνιστικές δυνάμεις, προσπαθούν να δελεάσουν τμήμα του λαού με την προοπτική ενός «ατυχήματος» ή μιας «ρήξης» - μαϊμού με την Ευρωζώνη, που θα αφήσει όλη την υπόλοιπη - καπιταλιστική - πραγματικότητα άθικτη.
Για τις προσπάθειες συμβιβασμού στα πλαίσια της Ευρωζώνης ή την προοπτική της δήθεν ρήξης, ο Π. Αλέπης υπογράμμισε: «Πάντα στον καπιταλισμό οι συμβιβασμοί και οι "συμμαχίες" είναι προσωρινές, ενώ οι ανταγωνισμοί αέναοι και σφοδροί. Τίποτα δεν αποκλείεται στο κοντινό ή μακρινό μέλλον. Υπάρχουν και κομμάτια του κεφαλαίου, που μπορεί να σπρώχνουν στο ενδεχόμενο εξόδου από την Ευρωζώνη. Ομως, πρέπει να είναι καθαρό για τον απλό λαϊκό κόσμο ότι αν και εφόσον η έξοδος από την Ευρωζώνη αποτελεί προϊόν διαπάλης και συγκρούσεων μεταξύ των καπιταλιστών, τίποτα καλό δεν έχει να προσφέρει στο λαό. (...) Η αποδέσμευση από την ΕΕ γίνεται ριζοσπαστικό αίτημα και ανοίγει φιλολαϊκή προοπτική, όταν συνοδεύεται με το κύριο θέμα: την ανάγκη παράλληλα - ταυτόχρονα, ο λαός να πάρει την εξουσία και την οικονομία της χώρας στα χέρια του».

Η διέξοδος για το λαό βρίσκεται στην πρόταση του ΚΚΕ
Δεν υπάρχει συζήτηση που να γίνεται για τις πολιτικές - οικονομικές εξελίξεις και την αναγκαιότητα να οργανωθεί η λαϊκή πάλη, που να μην καταλήγει στο τι προτείνει το ΚΚΕ.
Οι κομμουνιστές, ειδικά τις τελευταίες μέρες που γίνεται ακόμα πιο φανερό τι έχει να προσφέρει στους εργαζόμενους το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα, οι κυβερνήσεις του και οι ενώσεις τους, όπως η ΕΕ, ξεδιπλώνουν ακόμα πιο μαχητικά την πρόταση διεξόδου του Κόμματος. Βάζουν τα δυνατά τους, για να μεταφέρουν παντού το μήνυμα ότι οι αληθινές «κόκκινες γραμμές» βρίσκονται στην πάλη για να μπει καταρχήν φρένο στην αντιλαϊκή επίθεση που έχει κάνει τη ζωή μας κόλαση. Στην ανασύνταξη του κινήματος και την ισχυροποίηση του ΚΚΕ. Στη ρήξη με την ΕΕ και την εξουσία του κεφαλαίου, στην οριστική και μονομερή διαγραφή του χρέους, που δεν το δημιούργησε ο λαός. Στην κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και την εργατική - λαϊκή εξουσία.