Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Να «κλείσει» η αντιλαϊκή συμφωνία άμεσα ζήτησαν Στ. Θεοδωράκης, Φ. Γεννηματά και Ντ. Μπακογιάννη


Την παροχή στήριξης στην κυβέρνηση για να επιτευχθεί η αντιλαϊκή συμφωνία το συντομότερο, είχαν ως επίκεντρο οι δηλώσεις που έκαναν οι αρχηγοί των κομμάτων που συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, άσχετα από τη φρασεολογία και τις επιμέρους ενστάσεις που διατύπωσαν. 
Στο διάλογο που είχαν στην αρχή της συνάντησης, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε στον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη πως πρέπει να φτάσουμε σε μια «βιώσιμη συμφωνία» που δεν θα φέρει τη χώρα στην ίδια κατάσταση σε έξι μήνες. Επίσης αναφέρθηκε στις διαφορετικές θέσεις που έχουν το ΔΝΤ και η ΕΕ. 
Ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε ότι δεν θα πρέπει να φύγει ο Ιούνης χωρίς συμφωνία και διαβεβαίωσε ότι το Ποτάμι θα ψηφίσει τη συμφωνία που θα φέρει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στη Βουλή. «Η χώρα βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι. Θα πρέπει να αποφασίσει εάν θα επιλέξει να πάει δεξιά, που οδηγεί στο Κούγκι, ή θα πάει αριστερά που οδηγεί στην ευρωπαϊκή πορεία» είπε, προσθέτοντας πως «και οι δύο δρόμοι είναι πολύ δύσκολοι, αλλά ο δρόμος προς το Κούγκι είναι ο δρόμος της καταστροφής».
Από τα λεγόμενα του Σταύρου Θεοδωράκη προκύπτει ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα αναλάβει μια νέα πρωτοβουλία για να ολοκληρωθούν τα παζάρια. «Ο πρωθυπουργός είπε ότι υπάρχουν δυο τρεις κινήσεις ακόμα να κάνει, ελπίζει ότι αντίστοιχες κινήσεις θα κάνουν και οι Ευρωπαίοι φίλοι μας» ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού.
Θεωρούν «πατριωτισμό» ό,τι συμφέρει το κεφάλαιο 
Η νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά ξεκαθάρισε ότι το κόμμα της στηρίζει αυτά τα αντιλαϊκά παζάρια. «Είναι μια κρίσιμη ώρα που απαιτεί ειλικρινή διάλογο, συνεννόηση, ένα νέο πατριωτισμό και το ΠΑΣΟΚ ως υπεύθυνο κόμμα συμβάλλει σε αυτό» δήλωσε.
Ζητώντας να «κλείσει» η συμφωνία το συντομότερο, τόνισε ότι «η καθυστέρηση κοστίζει» και ότι «η ρήξη δεν είναι λύση, αλλά καταστροφή», ενώ επανέλαβε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη συγκρότηση «εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης». 
Ακολουθώντας την πεπατημένη, ισχυρίστηκε ότι χρειάζονται μεταρρυθμίσεις και όχι άλλα εισπρακτικά μέτρα, αποκρύπτοντας ότι αυτά που βαφτίζονται μεταρρυθμίσεις είναι πολύ σκληρά αντιλαϊκά μέτρα. Ερωτηθείσα εάν το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει την συμφωνία απάντησε ότι αυτή τη στιγμή «δεν υπάρχει συμφωνία».
Στην εξασφάλιση συναίνεσης εστίασε και η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη εξερχόμενη από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό. «Όλοι έχουμε την υποχρέωση να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε την Ελλάδα μέσα στην Ευρωζώνη» δήλωσε, προσθέτοντας ότι «η μάχη πρέπει να δοθεί με εθνική συνεννόηση και συσπείρωση».