Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Eurogroup: «Πολύ θετικό βήμα» τα αντιλαϊκά μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης, στόχος η συμφωνία εντός της εβδομάδας



Ως βάση συζήτησης για την επίτευξη συμφωνίας εντός της εβδομάδας αποδέχθηκε το Eurogroup τις νέες προτάσεις με τα πρόσθετα αντιλαϊκά μέτρα που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση.
«Πολύ θετικό βήμα» χαρακτήρισε τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, και πρόσθεσε ότι ο στόχος είναι «να επιτευχθεί συμφωνία εντός της εβδομάδας».
Ανέφερε πως αμέσως αρχίζει η διαδικασία αξιολόγησης των ελληνικών προτάσεων από τους «Θεσμούς» και εντός της εβδομάδας θα συνεδριάσει ξανά το Eurogroup. Ρωτήθηκε αν κάτι λείπει από τις προτάσεις της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τις συντάξεις και το ΦΠΑ και απάντησε πως οι προτάσεις είναι «ευρείες και συνεκτικές», προσθέτοντας ωστόσο ότι «πρέπει να δούμε τις λεπτομέρειες και τα νούμερα».
Ο επικεφαλής του Eurogroup δήλωσε πως πρέπει να καθοριστούν «οι προαπαιτούμενες δράσεις με ακρίβεια» και να καθοριστεί ο κατάλογος για το ποια μέτρα και πότε θα ψηφιστούν από το ελληνικό Κοινοβούλιο.
Οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης είναι «στέρεες και σφαιρικές», δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, συμπληρώνοντας ότι «αναζητούμε λύση στην οποία ακόμα δεν έχουμε φτάσει».
Ο Γάλλος επίτροπος δηλώσε πως από το απόγευμα της Δευτέρας «οι θεσμοί θα εργαστούν μεταξύ τους και με την ελληνική κυβέρνηση».
Κανονικά στις 8 μ.μ. ώρα Ελλάδας θα π[πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωζώνης δήλωσαν οι δύο αξιωματούχοι της ΕΕ αλλά από τις δηλώσεις τους προκύπτει ότι δεν αναμένεται κάποια διαφορετική εξέλιξη από τα όσα αποφάσισε το Eurogroup.