Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Γερμανία: Η Λίνκε, το αδελφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, βιάζεται να κυβερνήσει μαζί με τους σοσιαλδημοκράτες

 

Φωτογραφία από την ιστοσελίδα της Λίνκε



Δύο μήνες πριν τις εκλογές για την ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας, στελέχη της Λίνκε, του αδελφού κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ στη Γερμανία και στο Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, προλειαίνουν με δηλώσεις τους το έδαφος για υποστήριξη του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD), όσο κι αν το τελευταίο, για προεκλογικούς λόγους, αποκλείει κατηγορηματικά οποιαδήποτε συνεργασία μαζί τους.

Ο πρόεδρος της Λίνκε, Ρίξινγκερ, απηύθυνε κάλεσμα στο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα και τους πράσινους να μην είναι αρνητικοί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, τονίζοντας ότι  «οι πράσινοι και το SPD πρέπει να απαντήσουν στο ερώτημα, πώς θέλουν να εφαρμόσουν ένα αριστερό πρόγραμμα χωρίς το Κόμμα της Αριστεράς. Θέλουμε αλλαγή πολιτικής και είμαστε πρόθυμοι γι' αυτό να συνεργαστούμε σε μια συμμαχία για κατώτατο μισθό και για δίκαιη αναδιανομή του πλούτου... ». Υπέρ της κυβερνητικής συνεργασίας SPD - Πρασίνων - Λίνκε τάχθηκε και ο Γκρέγκορ Γκύζι, στέλεχος της Λίνκε, λέγοντας ότι αποκλείει την απλή στήριξη με ψήφο ανοχής. «Όταν μιλάμε για συνεργασία, εννοούμε κυβερνητική συμμετοχή», τόνισε με νόημα σε συνέντευξή του στο «ZDF».

Η επιλογή για συγκυβέρνηση, παρά τις φραστικές κορώνες, δε θα είναι και τόσο δύσκολη για τους σοσιαλδημοκράτες, μιας και το κόμμα της Λίνκε έδωσε και δίνει συνεχώς εξετάσεις στο κεφάλαιο με την άσκηση κυβερνητικής εξουσίας σε μια σειρά κρατίδια, ως εταίρος των σοσιαλδημοκρατών, πρωτοστατώντας στην εφαρμογή μέτρων όπως ιδιωτικοποιήσεις κοινωνικών υπηρεσιών, περικοπές στον τομέα της Πρόνοιας, ανόρθωση μεγαλύτερων ταξικών φραγμών στον τομέα της Εκπαίδευσης, απολύσεις δημοτικών και κρατιδιακών υπαλλήλων.

 

“902.gr”