Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Γύρω από τον…κόσμο

 

 

 

ΧΑΡΑΡΕ.-- Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι πολίτες της Ζιμπάμπουε για την ανάδειξη νέου προέδρου. Καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στον νυν πρόεδρο 89χρονο Ρόμπερτ Μουγκάμπε και στον νυν πρωθυπουργό Μόργκαν Τσβανγκιράι. Ο Μουγκάμπε δήλωσε ότι αν χάσει θα εγκαταλείψει την εξουσία μετά από 33 χρόνια.

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Τουλάχιστον 28 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν από μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων με στόχο μπαρ στη χριστιανική συνοικία της πόλης Κάνο στη βόρεια Νιγηρία. Πίσω από τέτοιου είδους επιθέσεις, την τελευταία διετία, είθισται να κρύβεται η ισλαμιστική ακραία οργάνωση «Μπόκο Χάραμ».

ΡΩΜΗ.-- Σήμερα ή αύριο θα εκδώσει την τελική του απόφαση για την έφεση που έχει ασκήσει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι για την υπόθεση φορολογικής απάτης για την οποία έχει καταδικαστεί σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης, πρόστιμο αλλά και πενταετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων, το Ανώτατο Δικαστήριο. Την ίδια ώρα, στην νότια Ιταλία στο Ποτσουάλι, έγινε η κηδεία των 38 θυμάτων του τραγικού αυτοκινητιστικού δυστυχήματος της Δευτέρας, με τη συμμετοχή περισσοτέρων των 4.000 Ιταλών αλλά και του πρωθυπουργού.

ΜΑΔΡΙΤΗ.-- Την ώρα της πρόσκρουσης της αμαξοστοιχίας στον τοίχο που περιβάλλει τις γραμμές, την περασμένη βδομάδα, στο Σαντιάγο ντε Κομποστέλα, ο οδηγός Φρανσίσκο Γκαρθόν μιλούσε στο τηλέφωνο με τα κεντρικά της ισπανικής Εταιρείας Σιδηροδρόμων για να διευκρινίσει την πορεία του δρομολογίου. Αυτό προκύπτει από την ανάλυση των μαύρων κουτιών του τρένου, όπως ανακοίνωσε δικαστήριο που εξέτασε τα στοιχεία.

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Πέντε νεκροί και άλλοι επτά τραυματίες είναι ο απολογισμός δύο νέων επιθέσεων ενόπλων κατά σημείων ελέγχου της αστυνομίας στη νότια Βαγδάτη και στο Κιρκούκ.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ο πρώην αναπληρωτής γενικός εισαγγελέας των ΗΠΑ, Τζέιμς Κόμεϊ είναι ο νέος Γενικός Διευθυντής του FBI.

ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-- Αποφασισμένη να διατηρήσει την αποστολή της στο Κόσσοβο (EULEX) φέρεται η ΕΕ σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων, που υποστηρίζουν ότι παρά τις οικονομικές δυσκολίες δεν υπάρχει βούληση να τερματιστεί τον Ιούνη του 2014.

 

“Ριζοσπάστης”