Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ

 

Επιστολή του ΔΣΑ για απόπειρα συγκάλυψης από την ειδική ανακρίτρια

 

Την παρέμβαση της εισαγγελίας Εφετών ζήτησε η εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και τα στοιχεία του ελλείμματος του 2009. Επίσης η εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε τις καταγγελίες για την ειδική ανακρίτρια, που χειρίζεται την υπόθεση, στην αρμόδια δικαστική επιθεώρηση.

Η παρέμβαση του Αρείου Πάγου έγινε με την καταγγελία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για απόπειρα συγκάλυψης της όλης υπόθεσης.

Η υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ έχει να κάνει με το έλλειμμα της Ελλάδας το 2009 και τις κατηγορίες ότι διογκώθηκε παράνομα στο 15,4%, με άμεση συνέπεια να ζητήσει δανειακή υποστήριξη από ΕΕ και ΔΝΤ και να ενταχθεί σε μνημόνιο.

Με επιστολή προς την εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Γιάννης Αδαμόπουλος ζήτησε να διαλευκανθεί ο ρόλος της 5ης ειδικής ανακρίτριας του Πρωτοδικείου Αθηνών, Έλενας Πεδιαδίτη που χειρίζεται την υπόθεση.

Στην επιστολή γίνεται αναφορά σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Παρόν» για «Αποκάλυψη-βόμβα: Η Ζωή Γεωργαντά, πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ καταγγέλλει: Μου ζήτησε η ανακρίτρια να συναντηθούμε σπίτι της!», σύμφωνα με το οποίο το πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ και πολιτικώς ενάγουσα, Καθηγήτρια κα. Ζωή Γεωργαντά, καταγγέλλει την 5η Ειδική Ανακρίτρια του Πρωτοδικείου Αθηνών, κα. Έλενα Πεδιαδίτη, η οποία χειρίστηκε την υπόθεση αυτή, και μεταξύ άλλων ότι «της ζήτησε και συναντήθηκαν εκτός του γραφείου της, σε άλλον χώρο».

Ζητά επιπλέον να εξετασθεί και το ενδεχόμενο της συγκάλυψης.

 

“902.gr”