Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Γύρω από τον…κόσμο

 

 

BΑΓΔΑΤΗ.-- Συντονισμένες επιθέσεις κατά αστυνομικών και στρατιωτικών στόχων στην επαρχία Ανμπάρ, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, όπου καταγράφεται ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά υποστήριξης προς τους Σύρους αντικαθεστωτικούς, σημειώθηκαν χτες με αποτέλεσμα να σκοτωθούν εννιά αστυνομικοί και έξι από τους ενόπλους. Οι περισσότερες επιθέσεις σημειώθηκαν στις πόλεις Χαντίθα και Ανα. Επίσης, η ιρακινή κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι κατέπεσε ελικόπτερο με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο στρατιώτες κατά τη διάρκεια «εκκαθαριστικής επιχείρησης» στην περιοχή Χιμρίν, βορειοανατολικά της Βαγδάτης, όπου σκοτώθηκαν και «τρεις ένοπλοι» των οποίων η ταυτότητα δε διευκρινίζεται.

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- «Μέτρα» απειλεί το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών να πάρει κατά Γαλλίδας διπλωμάτη που εμφανίζεται σε βίντεο να είναι έτοιμη να χειροδικήσει κατά Ισραηλινού στρατιώτη. Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Παρασκευή, όταν αποστολή της ΕΕ και του ΟΗΕ μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια σε βεδουίνους στο Κχιρμπέτ αλ Μακχούλ, στη Δ. Οχθη, των οποίων η γη κατάσχεται με απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου. Ο ισραηλινός στρατός κατάσχεσε τη βοήθεια και δεν επέτρεψε στους διπλωμάτες να προσεγγίσουν την περιοχή.

ΠΑΡΙΣΙ.-- Για πέμπτη μέρα απήργησαν χτες οι εργαζόμενοι στο φημισμένο πεντάστερο ξενοδοχείο της γαλλικής πρωτεύουσας «Hyatt» το οποίο έχει λάβει και τον τίτλο «παλάτι», ζητώντας αύξηση μισθών και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Οι εργαζόμενοι καταγγέλουν ότι δουλεύουν επί ώρες χωρίς να πληρώνονται υπερωρίες, ότι η συμπεριφορά απέναντί τους είναι απάνθρωπη και ότι όταν τα δωμάτια αποτιμώνται από 900 - 16.000 ευρώ το βράδυ, δεν μπορεί ο μισθός τους να είναι 1.200 ευρώ. Οι απεργοί αξιοποιούν και το ότι στο ξενοδοχείο έχει προγραμματιστεί να γίνει η ετήσια βδομάδα μόδας, οπότε τα ΜΜΕ έχουν στρέψει εκεί την προσοχή τους.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Σε οικονομικό έλεγχο πριν την προαγωγή ή την αποστράτευσή τους θα υποβάλλονται οι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων της Κίνας, σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης, στο πλαίσιο των μέτρων για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.-- Οκτώ ύποπτοι, μεταξύ των οποίων και τέσσερις αστυνομικοί, θα δικαστούν από τουρκικό δικαστήριο με την κατηγορία της δολοφονίας του διαδηλωτή Αλί Ισμαήλ Κορκμάζ κατά τη διάρκεια των αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων του καλοκαιριού στο Εσκί Σεχίρ.

ΜΟΣΧΑ.-- Δίωξη για πειρατεία κατέθεσαν οι ρωσικές αρχές εναντίον μελών της Greenpeace που πραγματοποίησαν διαμαρτυρία σε πλατφόρμα της «Gazprom» στον Αρκτικό Ωκεανό την περασμένη βδομάδα.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Αστυνομικοί πυροβόλησαν χτες και σκότωσαν έναν ένοπλο άνδρα που άρχισε να κάνει χρήση πυρός στο χώρο του πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας. Το ίδιο 24ωρο, η αστυνομία του Σικάγο συνέλαβε τέσσερα άτομα ηλικίας από 20 έως 33 ετών με την κατηγορία της απόπειρας φόνων στην επίθεση με χρήση πυρών που σημειώθηκε την περασμένη βδομάδα στο πάρκο Κορνέλ της πόλης με αποτέλεσμα 13 τραυματίες (ανάμεσά τους και ένα τρίχρονο παιδί).

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.-- Το θάνατο 123 ανθρώπων, και πολλές εκατοντάδες τραυματίες προκάλεσαν οι πλημμύρες από τους καταστροφικούς κυκλώνες της περασμένης βδομάδας στο Μεξικό ανέφεραν χτες οι αρχές της χώρας, προσθέτοντας ότι ως σήμερα αγνοούνται άλλα 63 άτομα.