Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Ο “Ρ” στους τόπους δουλειάς

 

 

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΜΕΤΑΞΑ»: Συγκέντρωση στο προαύλιο του νοσοκομείου Μεταξά θα κάνουν σήμερα στις 11 π.μ. οι εργαζόμενοι, με αφορμή την παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για τα εγκαίνια ενός σύγχρονου συστήματος αναίμακτης στερεοτακτικής βιοψίας βλαβών μαστού (BLES). Σε ανακοίνωσή τους το σωματείο και η 5μελής της ΕΙΝΑΠ του νοσοκομείου, ξεκαθαρίζουν πως δεν εναντιώνονται - φυσικά - στο νέο επιστημονικό εξοπλισμό, ωστόσο «οι φιέστες και τα επικοινωνιακά τρικ δεν έχουν άλλο ρόλο από το να παραπλανήσουν τους ασθενείς και το λαό, πόσο μάλλον όταν γίνονται "από και για" τους υπεύθυνους της πολιτικής που μας οδήγησε σε αυτό το σημείο».

ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΗ: Με νέα 48ωρη απεργία, σήμερα κι αύριο, συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι των εταιρειών ΑΤΕΡΜΩΝ ΑΤΤΕΕ και ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, οι οποίες δραστηριοποιούνται ως υπεργολάβοι και εργολάβοι αντιστοίχως, στα δίκτυα της ΔΕΗ και των θυγατρικών της (ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ) στην περιοχή των Μεσογείων. Το κλαδικό σωματείο σημειώνει ότι οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τον αγώνα τους «μέχρι την καταβολή όλων των δεδουλευμένων» και καλεί τους εργαζόμενους σε όλα τα εργοτάξια των εργολάβων στα δίκτυα της ΔΕΗ να βρίσκονται «σε ετοιμότητα για να δείξουν την αλληλεγγύη τους».

ΕΒΓΑ: Δίωρες στάσεις εργασίας στην έναρξη κάθε βάρδιας πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι της ΕΒΓΑ αντιδρώντας στην απόφαση της εργοδοσίας να προχωρήσει σε μειώσεις κατά 15%. Χτες, έγινε συνάντηση του Σωματείου Εργαζομένων με εκπροσώπους της εργοδοσίας, η οποία δήλωσε ότι εμμένει στις αποφάσεις της για μειώσεις. Σε αυτό το πλαίσιο οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν στην υλοποίηση των αποφάσεων της πρόσφατης γενικής τους συνέλευσης και θα συνεχίσουν με καθημερινές δίωρες στάσεις εργασίας ανά βάρδια, μέχρι να πάρει πίσω η εταιρεία τις μειώσεις.

ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑΣ: Με νέα συγκέντρωση σήμερα στις 10 το πρωί στην Ομόνοια και πορεία στο υπουργείο Εργασίας οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά συνεχίζουν τη μάχη για την επαναλειτουργία του ναυπηγείου με όλες του τις δραστηριότητες, να μη γίνει καμία απόλυση, για την υπεράσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.