Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

... για το ποιος είναι πιο φανατικός υποστηρικτής της ΕΕ

 

  Ας σταθούμε όμως στην αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να εμφανιστεί ως δύναμη υπεράσπισης της ΕΕ, εκφράζοντας μάλιστα τη λύπη του που αυτή αποδομείται από τις πολιτικές της Μέρκελ, τις οποίες ακολουθεί και η ελληνική κυβέρνηση.

Η δε ΝΔ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι την υποψηφιότητα Αλ. Τσίπρα στηρίζουν «αντιευρωπαϊκά» κόμματα. Εδώ όμως η ΝΔ αδικεί το ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ξέρει ότι το ΚΕΑ - όπως και τα άλλα ευρωκόμματα - έχουν ως βασική αρχή την υπεράσπιση των θεμελιωδών συνθηκών της ΕΕ, προκειμένου να αναγνωριστούν ως τέτοια; Δε γνωρίζει η ΝΔ ότι μέσα στο ΚΕΑ συμμετέχουν κόμματα όπως το Γαλλικό ΚΚ, η Die Linke της Γερμανίας κ.ά. που όχι μόνο υποστηρίζουν με νύχια και με δόντια την ΕΕ και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, αλλά έχουν κατά καιρούς πάρει μέρος στην κυβερνητική διαχείριση (το γαλλικό ΚΚ την περίοδο της κυβέρνησης Ζοσπέν, το Die Linke σε κυβερνήσεις διαφόρων ομοσπονδιακών γερμανικών κρατιδίων) με εξαιρετικά αποτελέσματα όσον αφορά την παραγωγή αντιλαϊκού έργου;

Τα γνωρίζει όλα αυτά, όμως επιμένει να αποδίδει στο ΣΥΡΙΖΑ θέσεις που δεν έχει, με διπλή στόχευση: Από τη μία να παίξει το παιχνίδι του νέου διπολισμού και από την άλλη να ενοχοποιήσει την πολιτική θέση για αποδέσμευση από την ΕΕ και ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, προωθώντας σταθερά και συστηματικά τη θεωρία των άκρων.

Ο λαός να βγάλει τα συμπεράσματά του και να απορρίψει τους λάτρεις της ΕΕ, που στήνουν ένα ακόμη δικομματικό παιχνίδι στις πλάτες του λαού.