Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Γύρω από τον…κόσμο

 

 

ΜΟΣΧΑ.-- Κάτω του στόχου για ανάπτυξη 1,8% αναμένεται να κυμανθεί φέτος το ΑΕΠ της Ρωσίας, σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Οικονομικής Ανάπτυξης, Αλεξέι Ουλιουκάγιεφ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ρωσικής κυβέρνησης, η ανάπτυξη θα κυμανθεί μεταξύ 1,5 και 1,6%.

ΚΙΕΒΟ.-- Καλυμμένες είναι οι ανάγκες της Ουκρανίας σε φυσικό αέριο, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας της χώρας, Εντουαρντ Σταβίντσκι, ο οποίος ανέφερε ότι επί του παρόντος δεν απαιτείται εισαγωγή από τη Ρωσία. Σύμφωνα με το Κίεβο οι αποθήκες της χώρας είναι γεμάτες και δεδομένης της μειωμένης ζήτησης ενδέχεται να μη χρειαστεί να γίνει εισαγωγή το 2014.

ΚΙΕΒΟ.-- Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Ουκρανικού Κοινοβουλίου που αφορούσε τους όρους για την απελευθέρωση της επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γιούλια Τιμοσένκο, η οποία τελεί υπό κράτηση. Η απελευθέρωση της Γ. Τιμοσένκο τίθεται ως προαπαιτούμενο από την ΕΕ, ώστε να υπογραφεί συμφωνία σύνδεσης με την Ουκρανία, ωστόσο το επίμαχο νομοσχέδιο δεν κατέστη δυνατό να εγκριθεί χτες.

ΒΑΡΣΟΒΙΑ.-- Συγγνώμη από τη Ρωσία ζήτησε ο Πρόεδρος της Πολωνίας, Μπρόνισλαβ Κομορόφσκι, για τα «απολύτως σκανδαλώδη γεγονότα» όπως χαρακτήρισε τα επεισόδια, που έλαβαν χώρα τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων ακροδεξιών, έξω από τη ρωσική πρεσβεία.

ΧΑΓΗ.-- Επίσκεψη στη Χάγη πραγματοποίησε χτες η επικεφαλής του γαλλικού κόμματος του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν, όπου είχε συνάντηση με τον επικεφαλής του ολλανδικού ακροδεξιού Κόμματος της Ελευθερίας, Χέερτ Βίλντερς. Στη συνάντηση υπήρξε συμφωνία για τη δημιουργία ενός κοινού μπλοκ στο Ευρωκοινοβούλιο, μετά τις ευρωεκλογές του 2014, με τη Μ. Λεπέν να κάνει λόγο για ιστορική μέρα και να προσθέτει ότι υπάρχουν και άλλα κόμματα στην Ευρώπη πρόθυμα να συνεργαστούν.

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ.-- Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προχώρησε χτες στην καταχώρηση της νιγηριανής ένοπλης ισλαμικής οργάνωσης «Μπόκο Χαράμ» στη μαύρη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Οι υπουργοί Αμυνας Σερβίας και Ρωσίας υπέγραψαν χτες στο Βελιγράδι συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας.