Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

ΣΥΡΙΖΑ Κονταίνει την πραγματικότητα στα μέτρα του

 

Το «σαμάρι» αντί του «γαϊδάρου», τη «νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα» αντί της καπιταλιστικής υπέδειξε για πολλοστή φορά ο Αλ. Τσίπρας ως υπαίτια των βασάνων που ταλαιπωρούν το λαό, μαζί με την «υποτέλεια» της κυβέρνησης, την οποία κατηγόρησε σαν άβουλη, έρμαιο των «εντολέων» της, αποκρύπτοντας τον ενεργό ρόλο της στην υπηρέτηση της ελληνικής αστικής τάξης. Μιλώντας σε συγκέντρωση στο Μενίδι, ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση «αποφάσισε υπακούοντας πιστά στις εντολές της τρόικας και των συμφερόντων να καταθέσει το νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα στη Βουλή. Της το έδωσαν έτοιμο. Το αποδέχτηκε πλήρως. Το μετέφρασαν στα ελληνικά και το κατέθεσαν με εξπρές διαδικασίες στη Βουλή»!

Ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «βαφτίζει έξοδο από το μνημόνιο την παραμονή μας στα μνημόνια τις επόμενες τρεις δεκαετίες τουλάχιστον». Και πρόσθεσε: «Λένε έξοδο από το μνημόνιο ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που είναι πιο μνημόνιο και από το μνημόνιο. Που περιλαμβάνει νέες απολύσεις, διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος, νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, αποδόμηση και των τελευταίων εργασιακών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει».

Για άλλη μια φορά ο Αλ. Τσίπρας επιχείρησε να συσκοτίσει ότι η πολιτική που περιλαμβάνεται στα μνημόνια αποτελεί στρατηγική της ΕΕ και του κεφαλαίου, ότι οι αναδιαρθρώσεις που απαρίθμησε βρίσκονται στο DNA του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και της ΕΕ και αυτό δεν αλλάζει.

Αποσπώντας την εφαρμοζόμενη πολιτική απ' τις ανάγκες της καπιταλιστικής οικονομίας που την επιβάλλουν και αποδίδοντάς την σε επιλογές των ασκούντων τη διαχείριση, ο Αλ. Τσίπρας συμπλήρωσε με κομπασμό: «Και λέω "θα προσπαθήσουν" γιατί αυτός ο Μάης, είναι ο Μάης της μεγάλης ανατροπής. Ψηφίζουμε, φεύγουν»... Αφού αναποδογύρισε την πραγματικότητα, προσπάθησε στη συνέχεια να τη «χωρέσει» στα γνωστά κάλπικα διλήμματα που συγκαλύπτουν τις πραγματικές διαχωριστικές γραμμές και τους πραγματικούς αντιπάλους του λαού: «'Η με τον ΣΥΡΙΖΑ, ή με τα μνημόνια για άλλα σαράντα χρόνια. 'Η με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με την κα Μέρκελ. 'Η με την Ευρώπη της αλληλεγγύης ή με την γερμανική Ευρώπη», υποστήριξε.

Σε μια προσπάθεια να θυματοποιήσει τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και να προετοιμάσει το έδαφος ενός όχι καλού αποτελέσματος στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, ο Αλ. Τσίπρας ισχυρίστηκε: «...θα βρούμε μπροστά μας μεγάλα εμπόδια. Είναι το πολιτικό προσωπικό που αφήνει πίσω του το παλιό παρηκμασμένο πολιτικό σύστημα. Είναι το προσωπικό που ευχαρίστως συντάσσεται με τη διαπλοκή χρόνια τώρα. Που σήμερα υποδύεται το ανεξάρτητο και το ακομμάτιστο. Αλλά ταυτόχρονα δεν έχει κανένα πρόβλημα να λειτουργεί ως υπηρετικό προσωπικό του κ. Φούχτελ».

Στο μεταξύ, ο Δ. Παπαδημούλης, μιλώντας χτες στον «Real FM» εξήγησε τι εννοούν όταν αναφέρονται σε δημοψηφίσματα: «Εχουμε ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι δεν υπάρχει στη φαρέτρα μας η ιδέα δημοψηφίσματος "ναι ή όχι στο ευρώ". Αυτά ήταν στη φαρέτρα του Γ. Παπανδρέου με τα γνωστά αποτελέσματα. Η στρατηγική μας επιλογή, με συνεδριακή απόφαση και μεγάλη πλειοψηφία που είναι δεσμευτική για όλους, είναι λύση εντός ευρώ».