Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Ο “Ρ” στους τόπους δουλειάς

 

 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΟΔΗΓΟΙ: Σύσκεψη για τη δημιουργία σωματείου επαγγελματιών οδηγών διοργανώνεται την Κυριακή 4 Μάη 2014, στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά (Ομηρίδου Σκυλίτση 19, 3ος όροφος). Στην πρόσκλησή της η Γραμματεία Επαγγελματιών Οδηγών καλεί όλους τους επαγγελματίες οδηγούς για να κτίσουν «ένα νέο σωματείο οδηγών που με την ενεργή συμμετοχή όλων μας θα είναι κάστρο οργάνωσης και αντίστασης για τον κλάδο μας».

ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΙ: Οι αγωνιστές της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ), οι απόγονοι και οι φίλοι, «με οργή και αποτροπιασμό ακούσαμε τη δικαστική απόφαση καταδίκης των χαλυβουργών με απαράδεκτα βαριές ποινές, μόνο και μόνο γιατί δεν υπέκυψαν στους εργοδοτικούς εκβιασμούς, στάθηκαν στο πλευρό των απολυμένων συναδέλφων τους, διεκδίκησαν αξιοπρεπή μεροκάματα και αρνήθηκαν να δουλέψουν σαν εξαθλιωμένοι σκλάβοι για 500 ευρώ μέσα στα καμίνια, όπως το αξίωνε ο εργοδότης Μάνεσης, προκειμένου ν' αυξήσει αυτός τα δικά του κέρδη».

WIND: Τη Δευτέρα 5 Μάη δικάζεται η Ολγα Κολιούση, μέλος του ΣΕΤΗΠ και εκλεγμένη στο επιχειρησιακό σωματείο στη WIND. Οπως καταγγέλλει το ΣΕΤΗΠ, η δίκη γίνεται ύστερα από μήνυση που είχε υποβάλει η «Wind» σε μέρα συγκέντρωσης στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, το καλοκαίρι του 2009, για την απόλυση συναδέλφου, που ήταν τότε στο ΔΣ και σήμερα αντιπρόεδρος στο ΣΕΤΗΠ. Το ΣΕΤΗΠ καλεί τη μέρα της δίκης σε συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων στις 11.30 π.μ.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Στις 9 Μάη δικάζονται στη Ζάκυνθο οι Τάκης Στρούζας, πρόεδρος του ΕΚ Ζακύνθου, Σπύρος Μπέτσης, πρώην Γραμματέας της ΝΕ Ζακύνθου του ΚΚΕ, και Γιώργος Κωνσταντίνου, πρόεδρος του Σωματείου Χρηματοπιστωτικού και υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Η κατηγορία είναι παρακώλυση συγκοινωνίας επειδή το Φλεβάρη του 2010, μέρα πανελλαδικής απεργίας, είχε γίνει η απεργιακή συγκέντρωση και ομιλία στο λιμάνι. Το ΕΚ Ζακύνθου καλεί εργαζόμενους και σωματεία σε συγκέντρωση στις 9 π.μ στα δικαστήρια.

ΛΑΡΙΣΑ: Το ΕΚ Λάρισας καταγγέλλει ότι η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς (πρώην ΑΤΕ) ασκεί εκβιασμό σε άνεργη, διαζευγμένη, η οποία αδυνατεί να πληρώσει την πολύ μεγάλη δόση στεγαστικού δανείου που είχε πάρει πριν από χρόνια από την ΑΤΕ, καθώς αυτή τη στιγμή έχει εισόδημα μόλις 600 ευρώ το χρόνο και ένα παιδί άνεργο! Αντιπροσωπεία του ΕΚΛ και της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας επισκέφτηκε τη διεύθυνση του β' υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στη Λάρισα, απ' όπου απέσπασαν τη δέσμευση ότι θα εισηγηθεί στην κεντρική διεύθυνση να ρυθμιστεί η δόση με βάση την οικονομική δυνατότητα της άνεργης.

«COCA - COLA» - ΕΡΤ: Συναυλία αλληλεγγύης, ενίσχυσης και συμπαράστασης στον αγώνα των απεργών της «Coca-Cola» Θεσσαλονίκης που για πάνω από 7 μήνες παλεύουν ενάντια στις απολύσεις και το κλείσιμο του εργοστασίου και των εργαζομένων της ΕΡΤ 3 που από τον περασμένο Ιούνη συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην πλατεία Χημείου του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Συμμετείχαν πολλοί γνωστοί καλλιτέχνες και συγκροτήματα.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ: Με «ανταλλαγή» ασθενών ανάμεσα στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, που σημαίνει μεγάλη ταλαιπωρία και κινδύνους για την υγεία τους, επιχειρείται να λυθεί το πρόβλημα με τα μηχανήματα που δεν λειτουργούν στα δυο νοσοκομεία. Συγκεκριμένα, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο δεν λειτουργεί το ακτινολογικό και οι ασθενείς που νοσηλεύονται εκεί και χρειάζονται ακτινογραφία, μεταφέρονται στο Νομαρχιακό. Εκεί, όμως, δεν λειτουργεί ο αξονικός τομογράφος και οι ασθενείς που χρειάζονται αξονική τομογραφία, μεταφέρονται στο Πανεπιστημιακό. Την καταγγελία κάνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.