Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Ν' αποτινάξουμε το ζυγό της ΕΕ και των μονοπωλίων

 

Αποσπάσματα από την ομιλία του Γιώργου Πέρρου

Στην ομιλία του, ο Γιώργος Πέρρος αναφέρθηκε στη συμπλήρωση 15 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΜΕ. Οπως είπε, «η ίδρυσή του έδωσε δύναμη, μαχητικότητα, ελπίδα στη ζωή και στη δράση του συνδικαλιστικού κινήματος. Βοήθησε να διαμορφωθεί το ταξικό εργατικό κίνημα και να γίνει πόλος συσπείρωσης και συμμαχίας όλων όσοι υποφέρουν από το ζυγό των μονοπωλίων, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των κομμάτων που θεωρούν μονόδρομο την ΕΕ και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης».

Πρόσθεσε πως «συνέβαλε στην κοινή απάντηση και δράση όλων όσοι χτυπιούνται από την αντιλαϊκή πολιτική για να δυναμώσει η κοινωνική συμμαχία εργατών, μικρών ΕΒΕ και εμπόρων, της μεσαίας αγροτιάς, της νεολαίας, των γυναικών».

Ξεκαθάρισε πως «τα μέτρα που έχουν παρθεί και έχουν τσακίσει μισθούς και συντάξεις, Ασφαλιστικό, ωράρια κ.ά. έχουν ως στόχο να ενισχυθούν τα κέρδη της πλουτοκρατίας στη φάση της ανάπτυξης μετά την κρίση, γι' αυτό δεν είναι προσωρινά. Ηρθαν για να μείνουν». Αποκαλύπτοντας ότι αυτή η πολιτική δεν είναι από λάθος υπολογισμένη, αλλά ότι έτσι ξεπερνάει τις κρίσεις του ο καπιταλισμός, έκανε σαφές ότι ο δρόμος της επιστροφής στην καπιταλιστική ανάπτυξη, της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου, απαιτεί ακόμα μεγαλύτερες θυσίες από την εργατική τάξη προκειμένου αυτή να σταθεροποιηθεί.

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να ξεγελαστούν οι εργαζόμενοι με τα παραμύθια της κυβέρνησης ότι τελείωσαν οι θυσίες ή της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι φτάνει μια κυβερνητική εναλλαγή και οι λύκοι θα γίνουν αρνιά», είπε. Συμπλήρωσε πως «ο δρόμος του αγώνα για την απόκρουση και την ανατροπή αυτών των πολιτικών, που καθορίζονται από την ΕΕ και το μεγάλο κεφάλαιο, είναι μονόδρομος, απαιτεί κίνημα αποφασιστικό, ισχυρό, ικανό. Είναι αγώνας επιβεβλημένος και φυσικά μπροστά στη μάχη των ευρωεκλογών οι πολιτικές αυτές πρέπει να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου και καταδίκης για όλα τα κόμματα που στηρίζουν την ΕΕ».

Ο Γιώργος Πέρρος κάλεσε την εργατική τάξη να συνειδητοποιήσει ότι μπορεί να αλλάξει την πορεία της κατάστασης, ότι έχει τη δύναμη καθώς και ότι οι δυνάμεις που μπορεί να στηριχτεί είναι το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ στους ΕΒΕ, η ΠΑΣΥ στους αγρότες, το ΜΑΣ για φοιτητές και σπουδαστές, η ΟΓΕ για τις γυναίκες του λαού μας.

Αναφερόμενος στις εκλογές στις 18 και στις 25 Μάη, τόνισε ότι «το συμφέρον μας είναι να βγουν πιο ενισχυμένες οι δυνάμεις που θα στηρίξουν την οργάνωση της εργατικής τάξης, τους αγώνες της, την προσπάθεια για τη συγκρότηση της Λαϊκής Συμμαχίας. Και θα συνεχίσουν να είναι δίπλα σε όλους όσοι αγωνίζονται».

Προειδοποίησε πως «αν δεν γίνει αυτό, και οι εργάτες σκορπίσουν δεξιά κι αριστερά, στα διάφορα αναχώματα που τους έστησαν, τα πράγματα θα είναι χειρότερα. Αύριο τα αναχώματα αυτά θα τα έχουν απέναντί τους. Η πλουτοκρατία θα πάρει την ανάσα που χρειάζεται για να ανασυγκροτήσει και να ανανεώσει το πολιτικό της προσωπικό και θα δυναμώσει την επίθεσή της σε βάρος της ζωής και της προοπτικής μας. Θα μεγαλώσει σε τμήματα εργαζομένων η απογοήτευση και η ηττοπάθεια».