Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Διαβεβαιώνει και παινεύεται για το αντιλαϊκό της έργο

 

ΠΑΡΙΣΙ.--

Την αποφασιστικότητα της γαλλικής κυβέρνησης να εφαρμόσει το Σύμφωνο Ευθύνης και Αλληλεγγύης (που περιλαμβάνει νέα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και επίθεσης στο λαϊκό εισόδημα) επιβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν. Βασικός στόχος, όπως σημείωσε σε τηλεοπτική του εμφάνιση, είναι να υλοποιηθεί το πρόγραμμα «εξοικονόμησης δημοσίων δαπανών» και να μειωθεί το έλλειμμα στο 3%, «πιάνοντας» έτσι τους στόχους που θέτει η ΕΕ «εποπτεύοντας» την εφαρμογή των αντιλαϊκών αποφάσεων που συναποφασίζουν τα όργανα της ιμπεριαλιστικής Ενωσης. Μάλιστα, ο Σαπέν, «θιγμένος» από αμφιβολίες που εξέφρασε η Κομισιόν σχετικά με το αν το Παρίσι θα καταφέρει να μειώσει το έλλειμμα, είπε ότι στους σχετικούς υπολογισμούς δεν έχει συμπεριληφθεί και η πρόσφατη ανακοίνωση για «πάγωμα» των συντάξεων.

Αντίστοιχη υπερηφάνεια για το αντιλαϊκό έργο της κυβέρνησης επέδειξε και ο Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ που στην προχτεσινή του τηλεοπτική συνέντευξη δήλωσε ότι επιθυμεί να κριθεί στο τέλος της θητείας του «με βάση τα αποτελέσματα».

Υπογράμμισε ότι στάθηκε «στο ύψος των περιστάσεων» και όταν ρωτήθηκε σχετικά με κατηγορίες που του απευθύνουν πολιτικοί του αντίπαλοι για «ερασιτεχνισμό» υπερασπίστηκε τη συμβολή της Γαλλίας στην υπεράσπιση των ευρωενωσιακών μονοπωλίων, αλλά και στην οργάνωση ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων απαντώντας: «Ερασιτεχνισμός όταν πρόκειται για έξοδο από την κρίση της ευρωζώνης; Ερασιτεχνισμός όταν πρόκειται για την επέμβαση στο Μάλι, όταν κανείς δεν το έκανε και η τρομοκρατία κέρδιζε έδαφος; Ερασιτεχνισμός όταν πρόκειται για την επέμβαση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, για να αποφευχθεί μία γενοκτονία; Ερασιτεχνισμός σχετικά με την κρίση στη Συρία, όταν ήμουν ο μόνος δυτικός αρχηγός κράτους που έλεγε: "Προσοχή, αυτό που αφήνουμε να γίνεται είναι σφαγή"; Προτιμώ να αναλάβω τις ευθύνες μου και να κριθώ από τα αποτελέσματα».

Ετοιμάζουν νέο γύρο επίθεσης σε όλη την Ευρώπη

Το θράσος με το οποίο (και) ο Γάλλος ηγέτης υπερασπίζεται την πολιτική που διαμορφώνεται στις Βρυξέλλες αλλά και την έδρα κάθε κράτους - μέλους είναι ενδεικτικό της αποφασιστικότητας με την οποία η αντιλαϊκή επίθεση θα ενταθεί και μετά τις ευρωεκλογές. Στο όνομα της «ανταγωνιστικότητας» και της «ανάπτυξης» της Ευρώπης, οι ευρωπαϊστές - φιλελεύθεροι, σοσιαλδημοκράτες αλλά και «αριστεροί» τύπου ΣΥΡΙΖΑ - είναι έτοιμοι να προσφέρουν στο ευρωενωσιακό κεφάλαιο τα πάντα, τσακίζοντας περαιτέρω κατακτήσεις και ανάγκες των λαών. Την ίδια ώρα, δυνάμεις που αυτοχαρακτηρίζονται «ευρωσκεπτικιστικές» (όπως και το Εθνικό Μέτωπο της Μαρί Λεπέν που εμφανίζεται ενισχυμένο στις δημοσκοπήσεις - διατυπώνουν «εναλλακτικά» σχέδια (άλλες μιλούν μέχρι και για «έξοδο» από την Ευρωζώνη άλλες για «χαλαρότερη» σχέση με αυτή) πάντα όμως από την πλευρά των αστικών και επιχειρηματικών συμφερόντων που εκπροσωπούν, σε εθνικό ή και περιφερειακό επίπεδο.