Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

ΠΑΣΟΚ: Διαγκωνισμοί στο φόντο της αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού σκηνικού

 

Κλιμακώνονται οι τριβές στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ μετά την παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου, αντανακλώντας την κινητικότητα και τις διεργασίες που συντελούνται για την αναμόρφωση του αστικού πολιτικού συστήματος.

Πάντως κοινή συνισταμένη όλων των «αντιμαχόμενων» πλευρών είναι ότι θα πρέπει να συνεχιστεί η αντιλαϊκή πολιτική.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης ζήτησε συνέδριο και αλλαγή ηγεσίας «τώρα», ενώ συντάχθηκε με τις θέσεις του Γιώργου Παπανδρέου ενάντια στην επίσπευση της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Μιλώντας στον «ΑΝΤ1», κατηγόρησε Σαμαρά και Βενιζέλο ότι «παίζουν τη χώρα στα ζάρια». Πάντως διευκρίνισε ότι θα υπερψηφίσει την υποψηφιότητα του Στ. Δήμα για να μη γίνουν εκλογές.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Φίλιππος Σαχινίδης ζήτησε να υπάρξει συναίνεση στο θέμα της εκλογής Προέδρου για να μην οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές. Σε συνέντευξή του στον «ΣΚΑΪ» ανέφερε ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα πρέπει να ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσουν ότι και οι δύο θα πρέπει να προχωρήσουν σε συμβιβασμούς και προσωπικές θυσίες. «Είναι υπόλογος ο πρωθυπουργός αν δεν προσπαθήσει για τη συναίνεση», δήλωσε χαρακτηριστικά. Σχολιάζοντας την παρέμβαση Παπανδρέου, ισχυρίστηκε ότι ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θέλει την ασφαλή πορεία της χώρας και γι' αυτό ζητά συναινετικό πλαίσιο για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Τα ίδια πάντα δύο - τρία στελέχη που έχουν προφανώς κάνει την επιλογή τους και εκφράζουν μια πολύ συγκεκριμένη, αμετανόητη αντίληψη, επιδιώκουν να υπονομεύσουν, με αυτά που λένε κάθε λίγο και λιγάκι, τις προσπάθειες της χώρας και της παράταξης», απάντησε το ΠΑΣΟΚ.

Την Πέμπτη ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή και να συγκροτηθεί κυβέρνηση «ειδικού σκοπού» χωρίς προσφυγή στις κάλπες. Η παρέμβασή του έγινε στο φόντο των σεναρίων που τον φέρουν έτοιμο να ιδρύσει νέο κόμμα.

“902.gr” Παρασκευή 12 Δεκέμβρη 2014