Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

ΠΑΣΟΚ Προαλείφεται να συγκυβερνήσει με ΣΥΡΙΖΑ

 

Τις προϋποθέσεις που βάζει το ΠΑΣΟΚ να μετάσχει σε συγκυβέρνηση, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, διακήρυξε για άλλη μια φορά ο πρόεδρος του κόμματος Ευ. Βενιζέλος.

Σε διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε ο Ευ. Βενιζέλος σε ΜΜΕ της Κρήτης, απάντησε σε σχετικό ερώτημα: «Να συνεργαστούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ ναι, αλλά όχι με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι άλλο να συνεργαστούμε για να κάνουμε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ει δυνατόν με όλες τις δυνάμεις, πάντως σίγουρα με το πρώτο Κόμμα, όποιο είναι πρώτο κόμμα, γιατί αριθμητικά δεν γίνεται χωρίς το πρώτο κόμμα (...) Εμείς είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε κυβέρνηση συνεργασίας και ευθύνης με τον ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον αναδειχθεί πρώτο κόμμα. Αλλά όχι για να εφαρμόσει αυτά τα οποία λέει και τα οποία είναι ανεύθυνα. Δηλαδή, δεν μπορούμε να πούμε ότι "θα απορρίψουμε την καταβολή των δόσεων, δεν θέλουμε τα λεφτά του δανείου", που λένε κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορούμε να πούμε ότι "θα καταγγείλουμε τις συμβάσεις", δεν μπορούμε να πούμε ότι "θα πάμε σε μονομερή διακοπή εξυπηρέτησης του χρέους". Τινάζεται η χώρα στον αέρα!».

Αυτοπροβάλλεται ως εγγύηση γιατί έχει πείρα

Παραπέρα, διαφημίζοντας στα ντόπια μονοπώλια την ικανότητα του ΠΑΣΟΚ να παζαρέψει ικανοποιητικά για τα συμφέροντά τους, με τους «εταίρους» στο εξωτερικό, είπε: «Ας πάρουμε το δεδομένο ότι υπάρχει μια κυβέρνηση συνεργασίας χωρίς το ΠΑΣΟΚ. Θα πάει ο κ. Τσίπρας; Με ποιον; Με τον κ. Καμμένο με τον οποίο έλεγε ότι θα κάνει συνεταιρισμό πριν τις εκλογές; Τώρα αυτό άλλαξε και ο κ. Καμμένος βλέπω ότι στέλνει στον κ. Τσίπρα μήνυμα με παραλληλισμούς και παραβολές, με τρενάκια και παιδάκια. Θα πάει με ποιον; Θα πάει με τον κ. Θεοδωράκη; (...) Φαντάζεστε ποια θα μπορούσε να είναι η διαπραγματευτική ομάδα η οποία θα μας θυμίσει τις χειρότερες μέρες των πρώτων προσπαθειών. Γι' αυτό σας λέω, καλώς ή κακώς, χωρίς την εμπειρία, την ευθύνη, τη γνώση του ΠΑΣΟΚ, δεν υπάρχει πλαίσιο εθνικής στρατηγικής», πρόσθεσε ζητώντας να στηριχτεί το ΠΑΣΟΚ ώστε βγαίνοντας τρίτο κόμμα να πάρει διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

“Ριζοσπάστης” Σάββατο 17 Γενάρη 2015