Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ «Ναι» στις δεσμεύσεις και τις υποχρεώσεις εντός ΕΕ

 

Ορκους πίστης στην ΕΕ, στα δεσμά που αυτή επιφέρει στους λαούς, καθώς και διαβεβαιώσεις στην εξουσία των μονοπωλίων εμπεριείχε η ομιλία του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών με αρμοδιότητα τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Ν. Χουντή, τη Δευτέρα στη Βουλή, μαζί με ψέματα στο λαό ότι εντός της λυκοσυμμαχίας μπορεί να αναζητηθούν λύσεις σε όφελός του.

«Δεν αγνοούμε την ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Γνωρίζουμε ότι μία χώρα, από τη συμμετοχή της στην ΕΕ και από τη συμμετοχή της στην Ευρωζώνη, έχει υποχρεώσεις και δεσμεύσεις» είπε ο Ν. Χουντής. Αφού εξέφρασε τη διαφωνία του για «πολλές απ' αυτές», έσπευσε, ωστόσο, να διαβεβαιώσει πιστωτές και εταίρους, κάθε είδους αστικά επιτελεία, ότι θα σεβαστεί κάθε τέτοια δέσμευση που εξυπηρετεί την αναθέρμανση της καπιταλιστικής οικονομίας: «Επομένως, "ναι" στις δεσμεύσεις και τις υποχρεώσεις, μέσα σε αυτά τα πλαίσια να αναλάβουμε να δώσουμε λύση στο πρόβλημα -κι αυτό επιδιώκει η ελληνική κυβέρνηση-, "όχι" όμως σε εξωθεσμικές και επιλεκτικές ερμηνείες των κανόνων».

Αλλωστε, διαβεβαίωσε ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του «προσπαθούμε μέσα στα πλαίσια της ΕΕ, της Ευρωζώνης, που είναι σφιχτά δεσμευτικά, να επιδιώξουμε μία λύση επ' ωφελεία και της Ελλάδας και της Ευρώπης συνολικά». Στην πραγματικότητα, επ' ωφελεία της ντόπιας αστικής τάξης και της ευρωενωσιακής διακρατικής ένωσης του κεφαλαίου, για χάρη των οποίων ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη επιχαίρει δημόσια για το 70% των αντιλαϊκών μέτρων και των δεσμεύσεων του τρέχοντος «προγράμματος στήριξης», που προωθήθηκαν ήδη από την προηγούμενη κυβέρνηση, τα οποία και θα μείνουν απείραχτα και με το δικό του μείγμα διαχείρισης.

Για να μην αφήσει, μάλιστα, καμία αμφιβολία επί της στοίχισης του ΣΥΡΙΖΑ με τη στρατηγική επιλογή της αστικής τάξης για συμμετοχή στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, ο Χουντής τόνισε με έμφαση ότι «σε κάθε περίπτωση, ο ΣΥΡΙΖΑ δε θέλει να καταστρέψει την Ευρώπη, δε θέλει να διαλύσει την ΕΕ».

“Ριζοσπάστης” Τετάρτη 11 Φλεβάρη 2015