Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ Μιλά για «plan B» με χρηματοδότηση από ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα

 

Δεν υπάρχει αλλαγή προσανατολισμού σπεύδει να «διευκρινίσει» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος...

Για «plan B» (σχέδιο Β), που περιλαμβάνει αναζήτηση χρηματοδότησης σε ΗΠΑ, Ρωσία και Κίνα, έκανε λόγο ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Π. Καμμένος, σε συνέντευξή του το βράδυ της Δευτέρας στο «MEGA».

Μιλώντας για το εναλλακτικό σχέδιο της κυβέρνησης, σε περίπτωση που κλείσουν οι στρόφιγγες της χρηματοδότησης προς το αστικό κράτος από τους «εταίρους» και ερωτηθείς για το αν υπάρχει «plan B», σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους καταλήξουν σε αδιέξοδο, σημείωσε:«Εχουμε άλλο πλάνο για να βρούμε λεφτά. Το "plan Β" είναι να υπάρξει χρηματοδότηση από άλλη πλευρά, που μπορεί να είναι οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα ή άλλες χώρες».

«Εχω πολύ καλή σχέση με τη Ρωσία. Συζητάμε με τους Ρώσους για το "plan B". Σκέφτονται να άρουν το εμπάργκο στα ελληνικά προϊόντα και να ξαναρχίσουν τις εισαγωγές» δήλωσε, μεταξύ άλλων, προσθέτοντας: «Μας ενδιαφέρει η συνεργασία για τον αγωγό με τους Ρώσους». Στο ίδιο πλαίσιο, χαρακτήρισε πολύ σημαντική την παρέμβαση των ΗΠΑ.

Πάντως, εξέφρασε την άποψη ότι τελικά θα υπάρξει συμφωνία με την ΕΕ, ενώ δεν απέκλεισε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος. «Εάν συγκρουστούμε, βεβαίως και ο ελληνικός λαός θα είναι εκείνος που θα έχει το λόγο εάν χρειαστεί, με οποιοδήποτε μέσο» ανέφερε.

Σχετικά με τα σενάρια περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας τα χαρακτήρισε «μια απειλή χωρίς υπόσταση... κάτι σαν τον μπαμπούλα».

Για το θέμα ρωτήθηκε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης, στο πλαίσιο συνέντευξής του στον «ΣΚΑΪ». Απάντησε για το αν η κυβέρνηση αναζητά δανεικά π.χ. στη Ρωσία: «Οχι, σε καμιά περίπτωση δε συζητάμε μια τέτοια κατάσταση. Αυτή τη στιγμή, αυτό που έχει σημασία για την Ελλάδα και είναι κάτι το οποίο το είχαν υποτιμήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις, είναι η ανάπτυξη μιας πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής, προφανώς προσανατολισμένη και προφανώς "αγκυρωμένη" στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και στη σχέση μας με την ΕΕ. Οι σχέσεις μας με την ΕΕ είναι αδιαπραγμάτευτες. Κανείς δε συζητάει για αλλαγή προσανατολισμού (...) σε καμιά περίπτωση δεν αλλάζει ο προσανατολισμός της χώρας».

“Ριζοσπάστης” Τετάρτη 11 Φλεβάρη 2015