Της Κάλι Καρά
Δεν το αντέχουν…
Ότι η 9η Μάη του 1945 είναι η Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών.
Δεν το αντέχουν…
Ότι η Κόκκινη Σημαία, το λάβαρο του πρώτου σοσιαλιστικού κράτους, της Σοβιετικής Ένωσης, υψώθηκε στο Ράιχσταγκ από τον Κόκκινο Στρατό που σήκωσε το κύριο βάρος του ιμπεριαλιστικού πολέμου και συνέτριψε τα «ανίκητα» στρατεύματα του ναζιστικού γερμανικού κράτους.
Δεν αντέχουν…
Την ιστορική αλήθεια, γι' αυτό προσπαθούν με κάθε μέσο να ξαναγραφτεί η Ιστορία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Γι' αυτό και ανακήρυξαν αυτή την ιστορική μέρα ως Μέρα της Ευρώπης. Της Ευρώπης της ανεργίας, της φτώχειας, της αδικίας και της προσφυγιάς. Της Ευρώπης των μονοπωλίων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, που με τις πολιτικές της πνίγει χιλιάδες πρόσφυγες στη Μεσόγειο, κύματα των απελπισμένων ανθρώπων, εξαιτίας της φτώχειας, των πολέμων και των αντιδραστικών καθεστώτων.
«Με ένα τσιγαριλίκι ξεχνιέσαι» είναι τελικά το μήνυμα που στέλνουν στους νέους και στις νέες της χώρας μας τα ναρκω-φεστιβάλ όλων αυτών των «προοδευτικών», που στην παρέα τους δεν λείπει ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού διαχρονική πολιτική επιλογή του είναι ο διαχωρισμός των ναρκωτικών σε «σκληρά και μαλακά», σε μια περίοδο που σβήνουν από τη ζωή της νέας γενιάς τα δικαιώματα στην εργασία (πάνω από 60% η ανεργία στους νέους), στη μόρφωση, στον Πολιτισμό, στον Αθλητισμό, στη δημιουργία οικογένειας, ζητώντας το «δικαίωμα» στη μαστούρα.
Τώρα προσπαθούν, καθόλου τυχαία, να μεταθέσουν και το ναρκω-φεστιβάλ σε αυτή την ιστορική μέρα και να μετατρέψουν την πλατεία Συντάγματος σε τεκέ, ζητώντας άδεια από το Δήμο Αθηναίων.
Όπως ανακοινώνεται στο διαδίκτυο, από τη μία το μεσημέρι έως τη μία μετά τα μεσάνυχτα, «διεκδικούμε», λένε, «την αποποινικοποίηση της χρήσης ουσιών», δηλαδή ελεύθερη χρήση ναρκωτικών, την «ψυχαγωγική χρήση της κάνναβης», δηλαδή του χασίς και μάλιστα λένε «ραντεβού στην πλατεία για να το κάνουμε νόμιμο»!
Διπλός ο στόχος και καθόλου τυχαίος. Απομάκρυνση της νέας γενιάς από την ιστορική αλήθεια, μα ταυτόχρονο πλασάρισμα της καλύτερης συνταγής της κυρίαρχης τάξης. Διευκόλυνση έως και προτροπή στη μαστούρα σε μια νεολαία που θα την απαλλάξει από τις αγωνιστικές της κινητοποιήσεις για την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματός της, από την αβάσταχτη πραγματικότητα που το ίδιο φτιάχνει.
Πόσο επίκαιρο είναι το σύνθημα της ΚΝΕ «Άλλαξε τον κόσμο, το 'χει ανάγκη».