Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Τα σχολεία δεν είναι αρμοδιότητα της Αστυνομίας


Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για τις δράσεις που σχεδιάζει η Αστυνομία σε συνεργασία με τις διευθύνσεις των σχολείων

Απαντήσεις, σχετικά με τις δράσεις που δηλώνει πως προτίθεται να αναλάβει η Αστυνομία σε συνεργασία με τις διευθύνσεις των σχολείων της Κεφαλονιάς, ζητά το ΚΚΕ, με Ερώτηση στη Βουλή προς τους υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών.
Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με έγγραφο του Αστυνομικού Διευθυντή Κεφαλονιάς προς τα σχολεία της περιοχής, γίνεται ενημέρωση για δράσεις που προτίθεται ν' αναλάβει η Αστυνομία σε συνεργασία με τις διευθύνσεις των σχολείων, στο πλαίσιο του «Στρατηγικού και Επιχειρησιακού Προγράμματος (2015 - 2019) της Ελληνικής Αστυνομίας». Στο έγγραφο αναφέρεται πως η αστυνομία θα διατηρεί ανοιχτό το δίαυλο επικοινωνίας με τις σχολικές δομές με ρόλο, μεταξύ άλλων, τον «εντοπισμό εγκαίρως τυχόν δυσλειτουργιών ή προβλημάτων στο σχολικό περιβάλλον (ενδοσχολική βία, διακίνηση ναρκωτικών, φθορές δημόσιου υλικού, καταλήψεις, bullying κ.ά.)».
Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος και Νίκος Μωραΐτης, που υπογράφουν την Ερώτηση, σημειώνουν πως: «Για τα σχολεία δεν έχουν αρμοδιότητα τα Αστυνομικά Τμήματα. Τα όποια ζητήματα έχουν τα σχολεία να διαχειριστούν είναι πολλά και οφείλονται πάντα σε κοινωνικούς και πολιτικούς παράγοντες, αλλά σίγουρα δεν αφορούν την αστυνομία». Οι βουλευτές ρωτούν τους υπουργούς, αν εντοπίζονται προβλήματα παραβατικότητας ή και της λεγόμενης «ενδοσχολικής βίας» στα σχολεία, τότε γιατί υπονομεύονται οι παιδαγωγικοί όροι λειτουργίας του σχολείου (συγχωνεύσεις, πολυάριθμα τμήματα, απολύσεις εκπαιδευτικών, περιστασιακή στελέχωση με ειδικό προσωπικό); Επίσης, ρωτούν ποια ανάγκη υπαγορεύει την προαναφερθείσα κίνηση από την πλευρά της Αστυνομίας και γιατί γίνεται σαφής εξίσωση των προβλημάτων παραβατικής συμπεριφοράς με τις μορφές πάλης που επιλέγουν οι μαθητές για να αγωνιστούν.