Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ Τολμά και μιλά για ... «κοινωνική δικαιοσύνη»!


Το μαύρο - άσπρο επιχείρησε να κάνει ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις του μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής. Ενώ ήταν ήδη γνωστά τα όσα εφιαλτικά για το λαό προβλέπει η νέα συμφωνία, ο Αλ. Τσίπραςεπικρότησε την κυβέρνηση, επειδή έδωσε «σκληρή μάχη προκειμένου να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο, μια συμφωνία που θα δώσει τη δυνατότητα να σταθεί η χώρα στα πόδια της και ο ελληνικός λαός να μπορέσει να συνεχίσει να αγωνίζεται»!
Μίλησε για «δύσκολες αποφάσεις σε σκληρά διλήμματα», για να αποτραπεί «η υλοποίηση των πιο ακραίων επιδιώξεων, των πιο ακραίων συντηρητικών κύκλων στην ΕΕ», ενώ μην μπορώντας να κρύψει το σκληρό περιεχόμενο του μνημονίου που υπέγραψε, ο πρωθυπουργός επιστράτευσε τη γνωστή λογική της «καλύβας του Χότζα»: Επιχειρώντας να κρύψει π.χ. την κλιμάκωση των ιδιωτικοποιήσεων, ανέφερε ότι «αποτρέψαμε την επιδίωξη για μεταφορά της δημόσιας περιουσίας στο εξωτερικό»...».
Επιβεβαιώνοντας για λογαριασμό ποιανού γίνονται τα παζάρια, πρόσθεσε ότι «καταφέραμε σε αυτήν τη σκληρή μάχη να κερδίσουμε την αναδόμηση, την αναδιάρθρωση του χρέους και μια βέβαιη χρηματοδότηση για το μεσοπρόθεσμο διάστημα».
Πασπάλισε τα παραπάνω με αυταπάτες περί των δήθεν παρακαταθηκών που δημιουργήθηκαν για την «αναγκαία αλλαγή σε όλη την Ευρώπη», ενώ αξίωσε απ' το λαό στήριξη στην προσπάθεια «για επιστροφή στην ανάπτυξη», δηλαδή για ανάκαμψη της κερδοφορίας του κεφαλαίου, που ο λαός πληρώνει με «αίμα».
Τέλος, με αρκετές δόσεις θράσους, «εγγυήθηκε» ότι «τα όποια βάρη θα κατανεμηθούν με κοινωνική δικαιοσύνη. Δεν θα πληρώσουν πάλι μόνον αυτοί οι οποίοι όλα τα τελευταία χρόνια έπαιρναν όλα τα βάρη στους ώμους τους». Τώρα ποια «κοινωνική δικαιοσύνη» υπάρχει όχι μόνο στη διατήρηση όλων των αντεργατικών - αντιλαϊκών μέτρων των προηγούμενων χρόνων (για την οποία η συγκυβέρνηση επανέλαβε ρητά τη δέσμευσή της), αλλά και στην προσθήκη νέων βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων (με χαρακτηριστικά παραδείγματα το νέο μαχαίρι 1,8 δισ. ευρώ το χρόνο στο Ασφαλιστικό και το πρόσθετο χαράτσωμα του λαού, ύψους επίσης 1,8 δισ. ευρώ το χρόνο, μέσω ΦΠΑ), αυτό είναι κάτι που ξεπερνά κατά πολύ τα όρια της προκλητικής προσπάθειας εξαπάτησης του λαού!