Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

ENOΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ Νέα συνεκπαίδευση στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και έως τα σύνορα με τη Ρωσία


Στο FIR Σόφιας, το οποίο απλώνεται και στη Μαύρη Θάλασσα, θα πραγματοποιηθεί η πολυεθνική αεροπορική άσκηση «Thracian Star 2015»
Εκπαίδευση ελληνικών μαχητικών σε εναέριο ανεφοδιασμό από ιπτάμενο - «τάνκερ» των ΗΠΑ στο πλαίσιο της περσινής «Thracian Star»
Εκπαίδευση ελληνικών μαχητικών σε εναέριο ανεφοδιασμό από ιπτάμενο - «τάνκερ» των ΗΠΑ στο πλαίσιο της περσινής «Thracian Star»
Βαθαίνει, επί κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, η εμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς για την προώθηση των συμφερόντων των ευρωατλαντικών μονοπωλίων και με στρατιωτικά μέσα, στην κόντρα τους με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα. Σε αυτό το πλαίσιο, μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας εκπαιδεύονται ανοιχτά για αποστολές εκτός ελλαδικού χώρου, έως και τα σύνορα με τη Ρωσία, με στόχο την απόκτηση ετοιμότητας για ανάληψη δράσης ανά πάσα στιγμή και σε όποιο μέρος της Γης χρειαστεί, προς εξυπηρέτηση του μεγάλου κεφαλαίου.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, από τις 16/7 έως τις 23/7, η Πολεμική Αεροπορίαπρόκειται να συμμετάσχει στην πολυεθνική αεροπορική άσκηση «Thracian Star 2015», με αεροσκάφη F-16 της 111 Πτέρυγας Μάχης. Ασκηση, η οποία διοργανώνεται από τη Βουλγαρία και θα διεξαχθεί εντός του FIR Σόφιας, το οποίο σημειωτέον απλώνεται και στη Μαύρη Θάλασσα, ενώνεται μάλιστα με το FIR της Συμφερόπολης, το οποίο καλύπτει Κριμαία και Νοτιοανατολική Ουκρανία...
Το ΓΕΑ προσθέτει: «Η άσκηση έχει σκοπό την εκπαίδευση του προσωπικού στη διεξαγωγή αεροπορικών επιχειρήσεων, με στόχο την εναρμόνιση των διαδικασιών των συμμετεχουσών δυνάμεων σε τακτικό επίπεδο και την αύξηση της διαλειτουργικότητας».
Στην «Thracian Star 2015», θα συμμετάσχουν με προσωπικό και μέσα οι Βουλγαρία, Ελλάδα, Πολωνία, ΗΠΑ και Ρουμανία.

Εκπαίδευση για στρατιωτικές επεμβάσεις μακριά από την Ελλάδα
Η άσκηση είχε γίνει και πέρυσι, από 29 Μάη έως και 4 Ιούνη, διάστημα κατά το οποίο ελληνικά μαχητικά ανεφοδιάζονταν στον αέρα από ιπτάμενα «τάνκερ» της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, γεγονός που προϊδεάζει για συμμετοχή μονάδων μας σε ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις μακριά από τις βάσεις ανεφοδιασμού τους, μακριά από τον ελλαδικό χώρο. Δηλαδή, συμμετοχή σε αποστολές που δεν έχουν καμία σχέση με την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, αλλά αφορούν την προώθηση και προάσπιση θέσεων ευρωατλαντικών μονοπωλίων στις συγκρούσεις τους με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, στην προσπάθεια της εγχώριας αστικής τάξης να αναβαθμιστεί γεωστρατηγικά στην ευρύτερη περιοχή, να διεκδικήσει μεγαλύτερα μερίδια από την ιμπεριαλιστική λεία.
Αλλωστε και μόνο το γεγονός ότι οι ασκήσεις αυτές διεξάγονται στο FIR Σόφιας, πολύ κοντά στα σύνορα με Ουκρανία και Ρωσία, και ενώ συνεχίζεται η ένταση στο Ουκρανικό, ενώ συνεχίζονται οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιπαραθέσεις για την είσοδο ευρωατλαντικών μονοπωλίων στην Ουκρανία, στη Μολδαβία, στη Γεωργία, σ' άλλες πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες, σε σύγκρουση με την καπιταλιστική Ρωσία, δείχνει πόσο βαθαίνει η τέτοια εμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, κατ' εντολή της κυβέρνησης και για τα συμφέροντα ντόπιων και άλλων μονοπωλίων.
Σε αυτήν τη βάση, διόλου τυχαία δεν είναι και η πρόσφατη δήλωση του υπουργού Αμυνας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, Π. Καμμένου, ότι «Ισραήλ, Κύπρος και Ελλάδα ουσιαστικά αποτελούν ένα χώρο που -γιατί όχι- μπορεί να είναι το νέο αμυντικό δόγμα το οποίο μπορεί να προεκταθεί και προς το Βορρά, προς τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, κάτι το οποίο θα επιδιώξει η Ελλάδα», ακριβώς στην προσπάθεια «γεωστρατηγικής αναβάθμισης», μέσω της παροχής πρόσθετων υπηρεσιών σε ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ.