Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Γύρω από τον…κόσμο

 

 

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-- Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, Αντερς Φογκ Ράσμουσεν, δήλωσε χτες ότι η ΝΑΤΟική δύναμη στο Κοσσυφοπέδιο θα είναι παρούσα «για όσο χρόνο χρειαστεί», ότι η εκεί αποστολή είναι «ιστορία επιτυχίας» και ότι θεωρείται από όλες τις πλευρές της περιοχής «αμερόληπτος εγγυητής» της ...«ειρήνης και της ασφάλειας». Το ίδιο 24ωρο ανακοινώθηκε ότι η Λιβύη και η Γρενάδα αναγνώρισαν την «ανεξαρτησία» του Κοσσυφοπεδίου...

ΒΑΡΣΟΒΙΑ.-- Απεργία έκαναν χτες εκατοντάδες εργάτες στο ναυπηγείο του Γκντανσκ στη βόρεια Πολωνία διεκδικώντας την καταβολή υπερωριών.

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Νέο λουτρό αίματος στην ιρακινή πρωτεύουσα χτες όπου σημειώθηκαν βομβιστικές επιθέσεις σε ανοιχτές αγορές δύο σιιτικών συνοικιών, δύο μέρες μετά τις επιθέσεις στη σουνιτική επαρχία Ανμπάρ. Ο πρώτος απολογισμός αναφέρει 23 νεκρούς και 40 τραυματίες, που έρχονται να προστεθούν στους περίπου 5.000 ανθρώπους, στη συντριπτική πλειοψηφία πολίτες, που έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα από τις αρχές του χρόνου.

ΠΑΡΙΣΙ.-- Απαγόρευση λειτουργίας τις Κυριακές επέβαλε δικαστήριο στα πολυκαταστήματα οικιακών ειδών «Leroy Merlin» και «Castorama», τα οποία άνοιγαν τα συνολικά 15 καταστήματα που διατηρούν στην περιοχή Ιλ ντε Φρανς, στη γαλλική πρωτεύουσα. Για κάθε παράβαση προβλέπεται πρόστιμο 120.000 ευρώ. Η απόφαση λήφθηκε ενώ τα συνδικάτα των εργαζομένων βρίσκονται σε συνεχείς κινητοποιήσεις.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Ο σερβικός οργανισμός σιδηροδρόμων και η «Siemens» υπέγραψαν χτες συμβόλαιο, αξίας 11.850.000 ευρώ, για την απόκτηση εξοπλισμού, την ανακατασκευή και τον εκσυγχρονισμό των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων στο σιδηροδρομικό τμήμα του Πανευρωπαϊκού Αξονα 10, τον Οκτώβριο...

ΧΑΓΗ.-- Το Ειδικό Δικαστήριο για τη Σιέρα Λεόνε επικύρωσε, σε δεύτερο βαθμό, την 50ετή ποινή κάθειρξης που είχε επιβληθεί στον πρώην πρόεδρο της Λιβερίας Τσαρλς Τέιλορ για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στον εμφύλιο της Σιέρα Λεόνε (1991-2002).

ΟΤΤΑΒΑ.-- Η νορβηγική πετρελαϊκή εταιρεία «Στατόιλ» ανακοίνωσε χτες τον εντοπισμό ενός μεγάλου κοιτάσματος πετρελαίου (τουλάχιστον 600.000.000 βαρελιών) σε περιοχή που απέχει περίπου 500 χλμ βορειοανατολικά του Νιουφάουλαντ στον Καναδά.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην περιοχή Τζαμού και Κασμίρ, σε επίθεση ενόπλων με στόχο αστυνομικό τμήμα. Σύμφωνα με τον τοπικό πρωθυπουργό, Ομάρ Αμπντουλάχ, η ανταλλαγή πυρών συνεχιζόταν για ώρες μετά την επίθεση, ωστόσο δεν ήταν σαφές ποιοι την πραγματοποίησαν. Ο Ο. Αμπντουλάχ έκανε λόγο για προσπάθεια υπονόμευσης των συνομιλιών μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν, που έχουν προγραμματιστεί στις 29 Σεπτέμβρη, ενώ οι δράστες φέρονται να διέσχισαν τα σύνορα από το Πακιστάν, την Τετάρτη.

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.-- Κεκλεισμένων των θυρών διεξήχθη η έναρξη της δίκης για την υπόθεση ομαδικού βιασμού 13χρονης στη Λεμεσό. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο τέσσερις ανήλικοι ηλικίας από 14 έως 17 ετών, βίασαν μία 13χρονη μαθήτρια, την οποία, σύμφωνα με τα όσα είπε η ίδια στην καθηγήτριά της, στη συνέχεια εκβίαζαν με αποκαλύψεις. Οι τέσσερις ύποπτοι ισχυρίστηκαν ότι υπήρχε συναίνεση της μαθήτριας.