Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ Δηλώνει κι αυτός εγγυητής της «ομαλότητας»

 

Με «non paper» προσπαθεί μάταια να διαχωριστεί από την ίδια κυβερνητική προπαγάνδα

 

-_1_~1

«Η κυβέρνηση Σαμαρά υπογράφει ό,τι της βάζουν μπροστά της, καταδικάζοντας σε ανέχεια και απόγνωση τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, με πρόσχημα (...) την "ομαλότητα"». Την κριτική αυτή κάνει στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο ίδιος έχει κάνει σημαία του την «ομαλότητα» και την «σταθερότητα» και με το ίδιο ακριβώς πρόσχημα υπερασπίζεται το δικό του μείγμα διαχείρισης, που δεν μπορεί να σώσει το λαό.

Ισχυρίζεται σε «non paper» ότι η «ομαλότητα» της κυβέρνησης» αφορά τους «δανειστές, τους σουλατσαδόρους των αγορών, τους εφοπλιστές, τους αετονύχηδες "επενδυτές" και τους τραπεζίτες», αλλά και τη «διατήρηση των σχέσεων αστυνομικών και Χρυσής Αυγής, κράτους και ναζιστικού παρακράτους». Για να αντιπαραβάλει τη δική του εκδοχή της «ομαλότητας», που δήθεν σημαίνει «κοινωνική δικαιοσύνη, δημοκρατία, δικαιώματα των πολιτών, ισχυρό κοινωνικό κράτος» και να ισχυριστεί ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η πολιτική δύναμη της ομαλότητας απέναντι στην κυβέρνηση της ανωμαλίας».

«Ασφάλεια, κοινωνική συνοχή και πραγματική δημοκρατία παρέχει μόνο μια πολιτική που βάζει τις ανάγκες των ανθρώπων πάνω από τα κέρδη ελάχιστων. Δηλαδή, η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει, ομολογώντας ότι η «ομαλότητα» ταυτίζεται με τη χειραγώγηση του λαού και την υποταγή του ώστε να ασκείται απρόσκοπτα η διαχείριση προς όφελος της αστικής τάξης.

Την Τετάρτη σε συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Πέραμα, ο Αλ. Τσίπρας αναμάσησε τις ίδιες αυταπάτες, ότι είναι δυνατόν η «ομαλότητα» να πάρει περιεχόμενο άλλο απ' αυτό που ορίζουν τα συμφέροντα της αστικής τάξης, να σημάνει οτιδήποτε άλλο απ' την υποταγή στους νόμους που διασφαλίζουν ότι η φτώχεια του λαού θα τροφοδοτεί τα κέρδη της. «Για το Πέραμα, το Κερατσίνι η ομαλότητά και η ασφάλειά σας σημαίνει ανεργία, φτώχεια (...) για τη χώρα σημαίνει δεσμά, ομηρία, εκποίηση στα παζάρια των δανειστών» ισχυρίστηκε ο Αλ. Τσίπρας.

Απογειώνοντας την κοροϊδία πρόσθεσε ότι η «ανάπτυξη προς όφελος των πολλών» είναι η πολιτική που «εξασφαλίζει την ομαλότητα πολύ περισσότερο από τα αστυνομικά μέτρα, τον αυταρχισμό και τα στρατόπεδα του Δένδια», καλώντας το λαό να υπερασπιστεί τη χίμαιρα μιας ανάπτυξης επωφελούς δήθεν για όλους.