Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Ο “Ρ” στους τόπους δουλειάς

 

 

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΤΥΠΟΥ: Την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που να διασφαλίζει ό,τι και η τελευταία, διεκδικούν οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία Τύπου. Η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών έχει αποφασίσει να δώσει συνέχεια στις κινητοποιήσεις, με προειδοποιητικές στάσεις εργασίας την Τετάρτη 26/3 (1 π.μ. έως 3 π.μ. και 9 π.μ. έως 11 π.μ.) κατά τη διάρκεια των οποίων θα γίνουν συγκεντρώσεις στους χώρους δουλειάς.

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ: Την απόλυση τραυματιοφορέα ανακοίνωσε χθες η διοίκηση του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» δύο ώρες μετά τη λήξη της στάσης εργασίας των εργαζόμενων με αίτημα τη διατήρηση της ΣΣΕ. Οι εργαζόμενοι απαιτούν ανάκληση της τρομοκρατικής απόλυσης του συναδέλφου τους. Σήμερα θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας και τη Δευτέρα νέα στάση εργασίας με καθολικό κλείσιμο όλων των υπηρεσιών του νοσοκομείου. Χθες στο πλευρό τους, βρέθηκαν εκπρόσωποι της Λαϊκής Επιτροπής Πολίχνης και των απεργών της Κόκα Κόλα.

ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ: Παρατείνεται η διάρκεια των εκλογών στο Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ΑΕ και Γραφείων Αθήνας. Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι μπορούν να ψηφίζουν σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή 23/3 από τις 10 π.μ. έως τις 6 μ.μ., στα γραφεία του ΕΚΑ (Μάρνη και 3ης Σεπτεμβρίου 48, 3ος όροφος). Από τις 29/3 έως τις 11/4 θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές του Συνδικάτου Εργαζομένων στο Φάρμακο - Καλλυντικό Αττικής, στα γραφεία του Συνδικάτου (Χαλκοκονδύλη 56). Κάλπη θα στηθεί και σε χώρους δουλειάς.

ΠΕΡΑΜΑ: Αντιφασιστική συναυλία οργανώνουν σήμερα, Σάββατο 22 Μάρτη, στις 11 π.μ. στην πλατεία Ηρώων στο Πέραμα, ταξικά συνδικάτα και η Λαϊκή Επιτροπή της περιοχής. Το κάλεσμα συνυπογράφουν το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, το Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων, η Ενωση Αμμοβολιστών - Καθαριστών, το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών και η Λαϊκή Επιτροπή Περάματος.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΑΣΤΟΡΙΑ»: Πιέσεις να υπογράψουν ιδιωτικά συμφωνητικά, με τα οποία αποδέχονται να πληρωθούν σε 36 δόσεις τα δεδουλευμένα που τους οφείλει η εργοδοσία, ασκεί η εργοδοσία στους 40 περίπου εργαζόμενους του ξενοδοχείου «Αστόρια», στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με καταγγελίες, η εργοδοσία τούς χρωστάει μισθούς από το 2010. Με τα συμφωνητικά, ισχυρίζεται ότι θα αρχίσει την αποπληρωμή των οφειλών μέχρι τις 31/12/2013 από το καλοκαίρι του 2014.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Το ΔΣ του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ζακύνθου καταγγέλλει τον αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου, Διονύση Μυλωνά, που έδωσε στους φασίστες της Χρυσής Αυγής την αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, για να κάνουν προεκλογική συγκέντρωση. Απαιτεί να μη δοθεί η αίθουσα και καλεί «τους εργαζόμενους του νησιού, κάθε προοδευτικό άνθρωπο να απομονώσει τη ναζιστική, εγκληματική οργάνωση της ΧΑ, να μην έχουν τόπο να σταθούν».

Α' ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Την αναζήτηση στοιχείων συνδικαλιστών των ΟΤΑ από την Αστυνομία καταδικάζει με απόφασή της η Γενική Συνέλευση της Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης. Καλεί τις διοικήσεις των συνδικαλιστικών οργάνων να αρνηθούν να δώσουν οποιαδήποτε τέτοια στοιχεία. Καλεί όλους τους εργαζομένους να μη φοβηθούν, να μην τρομοκρατηθούν και όλα τα σωματεία στον κλάδο των ΟΤΑ, αλλά και σε άλλους κλάδους, να ενημερώσουν τους εργαζομένους, να πάρουν αποφάσεις καταδίκης της επέμβασης της κυβέρνησης στις εσωτερικές υποθέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος.