Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Γύρω από τον…κόσμο

 

 

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Τουλάχιστον 33 αγρότες που ήταν αντιμέτωποι με μεγάλα χρέη αυτοκτόνησαν στη δυτική Ινδία τις τελευταίες βδομάδες, καθώς ακραία καιρικά φαινόμενα (σφοδρή χαλαζόπτωση και πλημμύρες) κατέστρεψαν τις καλλιέργειές τους, ανέφεραν χτες ινδικά ΜΜΕ. Οι αυτοκτονίες καταγράφηκαν σε 28 από τις 35 περιοχές του δυτικού ινδικού κρατιδίου Μαχαράστρα, όπου καταστράφηκαν ολοσχερώς φυτείες με ρύζι, βαμβάκι, σταφύλια, κρεμμύδια και στάρι αξίας εκατομμυρίων δολαρίων.

ΡΩΜΗ.-- Απεργία 24ωρης διάρκειας στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Ιταλίας πραγματοποίησαν χτες χιλιάδες εργαζόμενοι σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη ανανέωση της συλλογικής σύμβασης εργασίας, που έχει λήξει εδώ και επτά χρόνια.

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Το θάνατο τουλάχιστον 30 ανθρώπων προκάλεσε το χτεσινό μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων στο Ιράκ.

ΚΑΪΡΟ.-- Ενα αγόρι 13 ετών πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε χτες σε συγκρούσεις ισλαμιστών και αστυνομικών στη νότια Αίγυπτο. Το ίδιο 24ωρο σε επιδρομή ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας έξω από το Κάιρο σε ύποπτο εργοστάσιο εκρηκτικών προκάλεσε συγκρούσεις που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο δύο υψηλόβαθμων στρατιωτικών αξιωματούχων και πέντε ενόπλων εξτρεμιστών της οργάνωσης «Υπερασπιστές της Ιερουσαλήμ» που δρα κυρίως στη Χερσόνησο του Σινά, πραγματοποιώντας συχνά φονικές επιθέσεις σε βάρος του αιγυπτιακού στρατού και της αστυνομίας.

ΣΟΦΙΑ.-- Στην ανάκληση των αδειών από τρεις εταιρείες, που ελέγχουν το μονοπώλιο της Ενέργειας στη Βουλγαρία με τις ευλογίες της ΕΕ, προσανατολίζονταν χτες οι βουλγαρικές αρχές επειδή απέτυχαν να καταβάλουν στον κρατικό πάροχο Ενέργειας ΝΕΚ αποζημιώσεις ύψους 160.000.000 ευρώ. Οι εταιρείες που θίγονται είναι οι τσέχικες «Energo Pro» και CEZ και η αυστριακή EVN.

ΤΙΡΑΝΑ.-- Στην Αλβανία έφτασε χτες ομάδα 11 ατόμων που φέρονται μέλη της σουνιτικής οργάνωσης Mujahedin-e Khalq (MKO) από το Ιράκ.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Στην καταβολή 1,2 δισ. δολαρίων υποχρεώνεται η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία «Τογιότα» στο πλαίσιο δικαστικού διακανονισμού με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, σχετικά με την υπόθεση ανάκλησης εκατομμυρίων οχημάτων της εταιρείας το 2009, λόγω προβλημάτων στο σύστημα επιτάχυνσης και φρένων.

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- Tο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδίκασε χτες την απόπειρα παράνομης εξαγωγής πετρελαίου από αυτονομιστές ενόπλους της ανατολικής Λιβύης τρεις μέρες μετά την επιχείρηση Αμερικανών κομάντος στο δεξαμενόπλοιο «Μόρνινγκ Γκλόρι» που μετέφερε το παράνομο φορτίο, απαιτώντας την άμεση επιστροφή του στις λιβυκές αρχές.

ΑΓΚΥΡΑ.-- Απολυμένος ψυχολόγος - υπάλληλος του Ινστιτούτου Στατιστικής TUIK στην ανατολική επαρχία Καρς της Τουρκίας πυροβόλησε και σκότωσε έξι συναδέλφους του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε με το ίδιο όπλο.