Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Στις 30 Νοέμβρη οι επαναληπτικές εκλογές στην Καισαριανή

 

Συμμετέχει το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με υποψήφιο δήμαρχο τον Ηλία Σταμέλο

Για τις 30 Νοέμβρη ορίστηκε από την Περιφέρεια Αττικής η επανάληψη της ψηφοφορίας στο Δήμο Καισαριανής μεταξύ της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με υποψήφιο δήμαρχο τον Ηλία Σταμέλο, και της παράταξης «Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής» (ΣΥΡΙΖΑ). Ο ορισμός της ημερομηνίας έγινε μετά και την παρέλευση των 15 ημερών μέσα στο οποίο - σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία - ο συνδυασμός του Α. Καμπάκα είχε δικαίωμα αίτησης αναίρεσης, προσφεύγοντας στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης για τυπικούς μόνο λόγους.

Υπενθυμίζεται πως στο β' γύρο των εκλογών στο δήμο διεκδίκησαν τη δημαρχία ο Γ. Κοντόσταυλος (ΣΥΡΙΖΑ) και ο Α. Καμπάκας, ο οποίος «προκρίθηκε» έχοντας μία ψήφο περισσότερη από τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Ομως, το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας - που λειτουργεί ως εκλογοδικείο - έκανε δεκτή την ένσταση που είχε καταθέσει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Καισαριανής, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν οι εκλογές του β' γύρου για την εκλογή δημάρχου στην Καισαριανή. Το δικαστήριο θεώρησε δύο ψηφοδέλτια του Α. Καμπάκα ως άκυρα και έγκυρο ένα ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που είχε θεωρηθεί άκυρο από την εφορευτική επιτροπή, με αποτέλεσμα η τελευταία να βρεθεί στη δεύτερη θέση του α' γύρου.

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση που είχε εκδώσει η «Λαϊκή Συσπείρωση» μετά την ετυμηγορία του Πρωτοδικείου τονιζόταν πως η απόφαση «αποκαθιστά την πραγματική θέληση που εξέφρασε με την ψήφο του ο λαός της πόλης να είναι η "Λαϊκή Συσπείρωση" δεύτερη δύναμη στις εκλογές, με υποψήφιο δήμαρχο τον Ηλία Σταμέλο και να διεκδικήσει στον επαναληπτικό γύρο την ανάδειξή της στη διοίκηση του δήμου».

Επίσης, η Περιφέρεια Αττικής αποφάσισε πως την ίδια μέρα θα διεξαχθούν εκλογές και στους Δήμους Τροιζηνίας - Μεθάνων και Μάνδρας - Ειδυλλίας. Τυχόν επαναληπτική ψηφοφορία σε αυτούς τους δύο δήμους θα διεξαχθεί την επόμενη Κυριακή, 7/12.

Ολες οι εκλογικές διαδικασίες θα γίνουν με τους εκλογικούς καταλόγους της αρχικής ψηφοφορίας.

“Ριζοσπάστης”