Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Απροκάλυπτο αβαντάρισμα της Χρυσής Αυγής

 

Με απόφαση του δήμαρχου Θ. Κοτζιά παραχωρήθηκε στην εγκληματική - ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής η αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας για να παρουσιάσει το περιφερειακό ψηφοδέλτιό της. «Πρόκειται για αγαστή συνεργασία με το ναζιστικό μόρφωμα», υπογραμμίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ηλείας, υπογραμμίζοντας ότι οι φασίστες είναι ανεπιθύμητοι στην περιοχή.

«Η Χρυσή Αυγή με τη γνωστή εγκληματική - ναζιστική δράση της και τις ιδεολογικοπολιτικές της θέσεις είναι αστικό πολιτικό κόμμα, εργαλείο στα χέρια του κεφαλαίου. Πλάστηκε από τα χέρια του κεφαλαίου για να ανακόψει την άνοδο του εργατικού - λαϊκού κινήματος και σε κάθε της επιλογή - από το στήσιμο δουλεμπορικών γραφείων, τα τάγματα εφόδου, τον χυδαίο αντικομμουνισμό, τις επιθέσεις στο ταξικό κίνημα και το ΠΑΜΕ, τις 100άδες παρεμβάσεις στη Βουλή για τους εφοπλιστές και βιομήχανους κ.λπ. κ.λπ. - επιβεβαιώνει το ρόλο της», σημειώνει.

Ζητά να συγκληθεί τώρα έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για να ανακληθεί η απόφαση, ενώ καλεί τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και ευρύτερα στο νομό να βγάλουν συμπεράσματα, να στείλουν μήνυμα στις επερχόμενες εκλογές με ισχυροποίηση του ΚΚΕ στην Ευρωβουλή και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε Περιφέρεια και τους Δήμους.

Μία από τα ίδια και στην Ερέτρια

Την καθαρή θέση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να μη δοθεί καμία διευκόλυνση στη Χρυσή Αυγή εξέφρασαν οι εκπρόσωποί της στη συνεδρίαση της διαπαραταξιακής, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη για τον καθορισμό των χώρων για τις εκλογές. Ο δήμαρχος, όμως, κατ' επέκταση η πλειοψηφούσα παράταξη που εκπροσωπεί, αρνήθηκε να πάρει σαφή θέση.

Σε ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σημειώνεται πως «η εγκληματική, ναζιστική αυτή οργάνωση (...) βρίσκει στηρίγματα κάποιων όπως ο "ανεξάρτητος" κ. Βελέτζας που συνεχίζουν να την υπερασπίζονται. Καταδικάζουμε την προκλητική στάση του δημάρχου. Αυτή η επικίνδυνη και απαράδεκτη στάση απέναντι στην πρόταση που κατέθεσε η "Λαϊκή Συσπείρωση", η επιλογή να προβάλλει στην ουσία τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση πρέπει να καταδικαστεί από το λαό και τη νεολαία της περιοχής, σε συνδυασμό με τις απαράδεκτες τοποθετήσεις του δημάρχου ότι θα προβεί στην καταστροφή των προπαγανδιστικών υλικών της "Λαϊκής Συσπείρωσης" που θα αναρτηθούν σε δημόσιους χώρους. Τους προειδοποιούμε: Να μην τολμήσουν να απλώσουν το χέρι τους στη "Λαϊκή Συσπείρωση". Η ενίσχυση του ΚΚΕ και των συνδυασμών της "Λαϊκής Συσπείρωσης" σε Δήμους και Περιφέρειες, το δυνάμωμα της Λαϊκής Συμμαχίας είναι η απάντηση στο φασισμό, στους μηχανισμούς και στο σύστημα που τους γεννά».

«Φιλόξενο» ψηφοδέλτιο στο Ηράκλειο

Η ΚΟ Ηρακλείου καταγγέλλει τη συμμετοχή χρυσαυγίτη στο ψηφοδέλτιο για το Δήμο που στηρίζεται από τη ΝΔ, τη ΔΗΜΑΡ και στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Ολα τα κόμματα και οι παρατάξεις που κινούνται στον αστερισμό του συστήματος πολεμούν στα λόγια τη Χρυσή Αυγή αλλά στην πράξη δείχνουν ανοχή και αβαντάρισμα. Η εκτίμηση αυτή επιβεβαιώνεται σε τοπικό επίπεδο με τη συμμετοχή γνωστού χρυσαυγίτη στο ψηφοδέλτιο Λαμπρινού στο Δήμο Ηρακλείου, το οποίο στηρίζεται από τη ΝΔ, τη ΔΗΜΑΡ και από γνωστά στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Δεν εκπλησσόμαστε! Επιβεβαιώνεται και με αυτόν τον τρόπο ότι ο καιροσκοπισμός, οι διακηρύξεις περί "ανεξαρτησίας, υπερκομματικότητας κ.λπ." ακριβώς εκεί οδηγούν»...