Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

«ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ» Δεκανίκι έτοιμο για την επομένη των ευρωεκλογών

 

potami_logo1

Διαθέσιμος για συνεργασίες δηλώνει, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, ο επικεφαλής του μορφώματος «Το Ποτάμι», Σταύρος Θεοδωράκης, έτοιμος να πρωταγωνιστήσει από την επομένη κιόλας των ευρωεκλογών στη δαιδαλώδη διαδικασία ανασύνθεσης του αστικού πολιτικού σκηνικού.

Μιλώντας την Τετάρτη στον τηλεοπτικό σταθμό «STAR», άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών με όποιο κόμμα συμφωνήσει με τη «Χάρτα» του «Ποταμιού» για τις «20 αλλαγές για τη χώρα», δηλαδή σε εκσυγχρονισμούς του συστήματος ώστε να θωρακιστεί στις σύγχρονες συνθήκες η εξουσία των μονοπωλίων.

Προηγούμενα, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Θεοδωράκης υποστήριξε ότι η χώρα έχει ανάγκη ένα «εθνικό σχέδιο δράσης», ενώ παραπέρα, ξαναδείχνοντας τη διαθεσιμότητά του να στηρίξει σχήματα συνεργασίας, εξασφαλίζοντας κυβερνητική σταθερότητα για την παραπέρα προώθηση των αντιλαϊκών μέτρων, εκτίμησε ότι η δημιουργία της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ το 2012 ήταν ορθή, καθώς αποτέλεσε «μια πράξη ευθύνης επειδή ήμαστε στο παραπέντε μιας μεγάλης καταστροφής». Επίσης εκτίμησε ότι σε οικονομικό επίπεδο η κυβέρνηση «περιέσωσε κάποια πράγματα»...

«Οταν τελειώσουν οι ευρωεκλογές και πάμε σε εθνικές εκλογές, εμείς θα πούμε τις 20 τομές που προτείνουμε για την ελληνική κοινωνία και θα καλέσουμε τα άλλα κόμματα να πουν τις απόψεις τους γι' αυτές και εκεί θα φανεί αν μπορούμε να συνεργαστούμε» σημείωσε, ενώ βάζοντας και μια πινελιά «λαϊκής νομιμοποίησης» στα αντιλαϊκά σενάρια που βρίσκονται σε εξέλιξη, πρόσθεσε πως «εάν η κοινωνία αποφασίσει σε αυτές τις 20 τομές και επιβραβεύσει το πρόγραμμά μας στις εθνικές εκλογές, το πρόβλημα θα το έχουν τα άλλα κόμματα. Αλλά εμείς δεν θα πάμε να κάνουμε μια κυβέρνηση με το πρώτο κόμμα, λέγοντας πάρε τα μισά υπουργεία εσύ, να πάρω και εγώ τα άλλα μισά, για να χορτάσουμε καρέκλες και λιμουζίνες και απλώς να λέμε ότι είμαστε συγκυβέρνηση. Εχω άλλο σχέδιο στο μυαλό μου... Αλλά θα τα πούμε μετά τις εθνικές εκλογές».