Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΑΣ Συνεχίστηκε το ίδιο σκηνικό στην πρυτανεία

 

Για άλλη μια φορά, συνεχίστηκε το πρωί του Σαββάτου το «σίριαλ» που έχει στηθεί στην πρυτανεία το Πανεπιστημίου Αθήνας, με μια ομάδα φοιτητών να θέλει να μπει στη συνεδρίαση της Συγκλήτου, με τα κανάλια να έχουν στηθεί εκεί από το πρωί, για να απαθανατίσουν το... «σκηνικό έντασης» και με τον πρύτανη τελικά να πανηγυρίζει ότι η Σύγκλητος συνεδρίασε κανονικά για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Ο πρύτανης λίγο - πολύ ισχυρίστηκε ότι οι αποφάσεις της Συγκλήτου τα τελευταία 6 - 7 χρόνια ήταν παράνομες ή άκυρες, γιατί ικανοποιούσαν αιτήματα που της έθεταν εκπρόσωποι Συλλόγων (φοιτητών, διοικητικών κ.τ.λ.), που παραβρίσκονταν σε συνεδριάσεις της χωρίς να είναι μέλη της!

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει τη στάση της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ και υποκριτικό το ενδιαφέρον της για την «εύρυθμη» λειτουργία του ιδρύματος η Γραμματεία Αττικής του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) και τονίζει: «Αν την πρυτανεία του ΕΚΠΑ την ενδιέφερε η λειτουργία του ιδρύματος δε θα συναινούσε στην κυβερνητική πολιτική της υποχρηματοδότησης, των απολύσεων προσωπικού που δημιουργεί μεγάλα εμπόδια στη συνολική λειτουργία του ιδρύματος. Θα ενδιαφερόταν να λυθούν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές». Παράλληλα, η Γραμματεία του ΜΑΣ επισημαίνει: «Ευθύνες έχουν και όσοι αντί να διαδηλώνουν με τους φοιτητικούς συλλόγους στήθηκαν μπροστά στις κάμερες στρώνοντας "βούτυρο στο ψωμί" της κυβέρνησης. Το πραγματικό κίνημα, δεν ήταν εικόνα στις ειδήσεις», σχολιάζει χαρακτηριστικά, καθώς στο μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο του Σαββάτου που «θάφτηκε» από τα κανάλια συμμετείχαν πάνω από 70 φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι από όλη τη χώρα...

Το ΜΑΣ τονίζει: «Οι φοιτητικοί σύλλογοι του ΕΚΠΑ, θα επιμείνουν για να γίνει η συνάντηση εκπροσώπων τους με τον Πρύτανη και τη Σύγκλητο του ιδρύματος, προκειμένου να συζητήσουν τα προβλήματα των φοιτητών και να καταθέσουν τα αιτήματά τους. Τη συνάντηση αυτή δεν θα την αποφύγει ο Πρύτανης ό,τι κι αν κάνει και ό,τι κι αν αξιοποιήσει».

“Ριζοσπάστης”