Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

«Τζάμπα... πράμα»

 

Τον ρόλο του ...ντελάλη για την ανεύρεση χορηγών επέλεξε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, προκειμένου έτσι να λύσει τα κενά που υπάρχουν στην προετοιμασία των αθλητών και των ομάδων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016. Η ΕΟΕ, εδώ και καιρό, βγήκε η ίδια στο ...παζάρι και με ανά χείρας τα βιογραφικά και τις επιτυχίες αθλητών και ομάδων, χτυπώντας την πόρτα επιχειρηματιών και επιχειρήσεων τους κάλεσε να ...υιοθετήσουν αθλητές ενόψει Ρίο («Υιοθετήστε έναν αθλητή», ήταν το σύνθημα). Τα αποτελέσματα του εγχειρήματος παρουσιάστηκαν χτες μετά... βαΐων και κλάδων σε ειδική τελετή.

Οι αρμόδιοι της ΕΟΕ έδειξαν, για μια ακόμη φορά, ότι το ενδιαφέρον τους περιορίζεται μόνο στην ανάπτυξη και συντήρηση του λεγόμενου πρωταθλητισμού, αφού συν τοις άλλοις αποτελεί και μια ευκαιρία, προκειμένου μέσω των όποιων επιτυχιών να κρυφτεί η στυγνή πραγματικότητα στον ελληνικό αθλητισμό και φυσικά οι ευθύνες.

Παράλληλα με αυτόν τον τρόπο η Ολυμπιακή Επιτροπή ουσιαστικά έσπευσε να κάνει πράξη τις πολιτικές που έχουν εφαρμοστεί τα προηγούμενα χρόνια και συνεχίζονται και σήμερα και στόχο έχουν την παράδοση του αθλητισμού στα ιδιωτικά συμφέροντα που μέσω της εμπορευματοποίησης βρίσκουν το πρόσφορο έδαφος για την αύξηση των κερδών τους (π.χ. πολυεθνικές στους Ολυμπιακούς Αγώνες, χορηγοί κ.τ.λ.).

“Ριζοσπάστης”