Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

ΠΑΣΟΚ «Σας στηρίζουμε απερίφραστα και ειλικρινά»

 

«Σας στηρίζουμε απερίφραστα και ειλικρινά στη διεθνή διαπραγμάτευση. Σας στηρίζουμε ως αντιπολίτευση, σας στηρίζουμε από τη Βουλή», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, κάνοντας τη δευτερολογία του χτες βράδυ στη Βουλή.

Σε αυτήν τη βάση, στο πλαίσιο της στήριξής του στα μονοπωλιακά συμφέροντα, θύμισε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ περί σύστασης «εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης». Μια «εθνική συστράτευση» όπως την περιέγραψε ο Βενιζέλος, που όμως «προϋποθέτει συνεννόηση, αν όχι συμφωνία, μια στοιχειώδη συνεννόηση ως προς τα πραγματικά δεδομένα» της διαπραγμάτευσης με τους πιστωτές, έβαλε κατόπιν τις ενστάσεις του στον τρόπο που διαχειρίζονται την υπόθεση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Διαγιγνώσκοντας στροφή του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με όσα έταζε σε παλαιότερες περιόδους, μίλησε για «πιρουέτες του υπουργού Οικονομικών», επισήμανε ότι «ο πρωθυπουργός επιχειρεί να εμφανιστεί αμετακίνητος προς τα μέσα και συμβιβαστικός προς τα έξω» και προειδοποίησε ότι «η στροφή θέλει προσοχή για να μη συμβούν ατυχήματα καθ' οδόν για λόγους άγνοιας, για λόγους τεχνικούς».

Υποστήριξε ότι η εντολή που έχει πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ από το λαό είναι «διαπραγμάτευση αλλά όχι ρήξη», με παραμονή στο ευρώ. Ωστόσο, προδιαγράφοντας το μέλλον που επιφυλάσσουν ακριβώς για το λαό, εντός ΕΕ και ευρώ, χαρακτήρισε «κίνδυνο» «ενδιάμεσες κακές καταστάσεις εντός ευρώ που σε κάνουν να παρακαλάς να βγεις από το ευρώ για να γλιτώσεις»...

Εξάλλου, εμφανίστηκε βέβαιος ότι όποια συμφωνία κι αν κλείσει ο ΣΥΡΙΖΑ, «θα υπάρξουν όροι» και σε αυτή τη βάση κάλεσε την κυβέρνηση να ετοιμαστεί για «δύσκολες αποφάσεις».

Για μέτρα που θα ζητηθούν και προκειμένου να κλείσει η συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Δ. Καρύδης, λέγοντας στη ΝΕΡΙΤ: «Θα ζητήσουν μέτρα, απλώς αυτό αποκρύπτεται. Οταν πας να κάνεις μία συμφωνία, ακόμη και τη "συμφωνία γέφυρα" που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχουν δεσμεύσεις και από τις δύο πλευρές. Απλά, τη συνέχιση του μνημονίου θα την πουλά η κυβέρνηση στο εσωτερικό της χώρας ως "συμφωνία - γέφυρα" πανηγυρίζοντας, και οι Ευρωπαίοι θα λένε για "παράταση" (σ.σ: του μνημονίου). Θα γίνει όπως με την ονομασία των Σκοπίων»...

Σημειωτέον, η γραμμή του ΠΑΣΟΚ να βάλει πλάτη στην κυβέρνηση μπρος στη λήψη από μέρους της νέων αντιλαϊκών αποφάσεων, υπηρετείται πιστά από όλα τα κεντρικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Π.χ. έλεγε χτες το πρωί στον ΑΝΤ1, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, προαλειφόμενος και για την ηγεσία του, Ανδ. Λοβέρδος: «Εμείς θέλουμε να πετύχει η κυβέρνηση (...) Ελπίζουμε να υπάρξει συμφωνία».

Στο ίδιος μήκος κύματος κινήθηκε και ο Ν. Ανδρουλάκης, γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ και ευρωβουλευτής, που σημείωσε χτες στη ΝΕΡΙΤ: «Εμείς θα σταθούμε δίπλα στην κυβέρνηση σεβόμενοι τη λαϊκή εντολή για πιο χαλαρή δημοσιονομική πολιτική εντός της ζώνης του ευρώ. Θα είμαστε δίπλα στην κυβέρνηση σε ό,τι υπηρετεί αυτή την εντολή».

“Ριζοσπάστης” Τετάρτη 11 Φλεβάρη 2015