Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΙΑ ΑΙΓΥΠΤΟ «Οι εργαζόμενοι είναι όλοι ταξικά αδέλφια»

 

Σε ανακοίνωσή της για τις εξελίξεις στην Αίγυπτο, η Γραμματεία της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας σημειώνει χαρακτηριστικά: «Οι εξελίξεις στην Αίγυπτο επιβεβαιώνουν τις θέσεις, τις αρχές και τις αξίες του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος που μέσα από την πολύχρονη ιστορική του πείρα γνωρίζει ότι οι εργάτες και οι φτωχοί αγρότες δεν πρέπει να αιχμαλωτίζονται μέσα σε ρεφορμιστικές και διαχειριστικές αυταπάτες.

Οι δυνάμεις που επικράτησαν με τη λεγόμενη "αραβική άνοιξη" συνέχισαν την αντιλαϊκή πολιτική του Μουμπάρακ. Το αποτέλεσμα ήταν φτώχεια, ανεργία και μεροκάματο 2 δολάρια τη μέρα. Εκατομμύρια φτωχοί ζουν μόνο από τα εξευτελιστικά επιδόματα και τις φιλανθρωπίες.

Οι κινητοποιήσεις της Εργατικής Τάξης της Αιγύπτου και ολόκληρου του Αιγυπτιακού Λαού έχουν την αιτία τους στα μεγάλα άλυτα κοινωνικά προβλήματα. Παλαιοί και νέοι διαχειριστές του αιγυπτιακού καπιταλισμού εμφανίζονται κάθε φορά σαν σωτήρες. Η ζωή όμως τους διαψεύδει. Η κατάσταση με τα λαϊκά στρώματα συνεχώς χειροτερεύει.

Την κατάσταση στην Αίγυπτο, στη Βόρεια Αφρική και στη Μέση Ανατολή την κάνουν ακόμα πιο περίπλοκη οι ανταγωνισμοί Ιμπεριαλιστικών κέντρων για τη λεηλασία των πλουτοπαραγωγικών πηγών στην περιοχή και τον έλεγχο στη μεταφορά της Ενέργειας. Μόνιμος στόχος του κεφαλαίου είναι να κλέψει τον πλούτο των χωρών.

Το αδυνάτισμα των χωρών της Μέσης Ανατολής, η λεηλασία των πλουτοπαραγωγικών πηγών, η μεγάλη μετανάστευση, η φυγή των κατοίκων, η καταστροφή των υποδομών τους στην ουσία εξυπηρετεί το Ισραήλ και τη στρατηγική των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ για τη λεγόμενη νέα Μέση Ανατολή.

Σήμερα στην Αίγυπτο έχουν οξυνθεί οι αντιθέσεις ανάμεσα στις αστικές δυνάμεις. Είναι αντιθέσεις ενδοαστικές. Είναι αντιθέσεις ενδοκαπιταλιστικές. Και ο στρατός με το πραξικόπημά του πήρε θέση με την πλευρά εκείνη που σήμερα φαίνεται να στηρίζει μια κοσμική - καπιταλιστική - πορεία. Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα είναι ενάντια στην ανάμειξη του στρατού στις πολιτικές διαμάχες.

Αποτέλεσμα όλης αυτής της σύνθετης και περίπλοκης κατάστασης είναι εργάτες να χτυπούν εργάτες στους δρόμους του Καΐρου, της Αλεξάνδρειας και αλλού. Εργάτες να σκοτώνουν εργάτες για τα θρησκευτικά πιστεύω και τα θρησκευτικά πολιτικά κόμματα.

Η ΠΣΟ απευθύνει ανοιχτή έκκληση σε ολόκληρη την Αιγυπτιακή Εργατική Τάξη και τους λέει:

Σύντροφοι εργάτες, είμαστε όλοι αδέρφια. Αδέρφια ταξικά. Ανεξάρτητα από θρησκεία, δόγματα και φυλές ενωθείτε και αγωνιστείτε σαν μια κοινωνική τάξη, μαζί με τους φτωχούς αγρότες, μαζί με τη νεολαία, με τις γυναίκες, μαζί με το Λαό. Η χώρα σας είναι μια πλούσια χώρα και μπορεί να σας εξασφαλίσει ένα αξιοπρεπές παρόν και ένα καλύτερο μέλλον. Μην εμπιστεύεστε τους σωτήρες που σας σερβίρουν οι ΗΠΑ και η ΕΕ. Η λύση είναι μία. Να διεκδικήσετε εσείς την εξουσία, για τα δικά σας συμφέροντα. Να γίνεται εσείς νοικοκύρηδες στον τόπο σας. Να βάλετε τέρμα στην εκμετάλλευση. Αυτή θα είναι η αληθινή άνοιξη και αληθινή επανάσταση. Η ΠΣΟ είναι μαζί σας».

 

“Ριζοσπάστης”